03 Aralık 2020 11:17

Erdoğan: İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili tartışmalar yanlış uygulamalarla ilgili

İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili tartışmaların "yanlış uygulamalarla" ilgili olduğunu savunan Erdoğan, "Adımlarımızı toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerin zarar görmesine yol açmadan atacağız" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde konuşma yapıyor | Fotoğraf: TCCB/Murat Çetinmühürdar/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde “Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Elde Etmesinin 86. Yıl Dönümü” programında konuştu. Erdoğan, kadına yönelik şiddeti yine "aile birliği" üzerinden ele alarak, "Aileye yönelik her saldırıyı, tehdidi doğrudan varlığımıza yapılmış kabul ediyoruz" dedi. İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin de konuşan Erdoğan, "Adımlarımızı toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerin zarar görmesine yol açmadan atacağız." dedi.

AA'da yer alan habere göre, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 86. Yıl Dönümü Programı"na katılan Erdoğan, şiddete karşı kadınları koruduklarını öne sürdü. Partisinde aktif bir kadın katılımı olduğunu belirten Erdoğan, kadın kollarının 5,2 milyon olan üye sayısıyla övündü. İktidarı döneminde yüzde bin 400 artan şiddete karşı ve kıyafetleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalan kadınları koruduklarını ileri süren Erdoğan, "aile kurumunu güçlendirme" hedefini yineledi.

İsim vermeden tecavüz suçundan tutuklandıktan sonra partisinden ihraç edilen Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yüklenen Erdoğan, “CHP bu bakımdan tam bir facia örneği. CHP'de kendi mensuplarını bile isyan ettiren, tecavüze sessiz kalan zihniyetin kadın hakları konusunda söyleyecek sözü olamamalı. Belediye başkanlarının, yardımcılarının kabahatlerini örtmek için kırk takla atan bunlar değil mi? Metroda bir kadını taciz eden kişiyle ilgili önce 'taciz var' kampanyası başlatıp, kendi adamları olduğu ortaya çıkınca kampanyayı silen bunlar değil mi? Çocuk tacizcilerinin arkasında duran bunlar değil mi? Mesele tacize ve tecavüze karşı çıkmak ise burada çok vahim bir durum var demektir. İçlerindeki kepazeliklere bakmadan önlerine gelenlere çamur atarak Atatürkçülük, sosyal demokrasi kılıfıyla örtmeye çalışanların maskelerini düşürmekte kararlıyız” dedi. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine karşılık “Tank Palet Fabrikası, BMC ile ortak faaliyette olan Katar’ın yaptığı yatırımla yenilendi” savunmasında bulundu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ MESAJI

"Aile birliğini bozduğu" iddiasıyla tartışmaya açtıkları İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin ise Erdoğan, şunları söyledi:

"İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere, bu çerçevede zaman zaman yaşanan tartışmaların işin özünden ziyade hala süren yanlış uygulamalarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Kimi yanlışları düzeltirken kimi yanlışlara yol açacak savrulmalara meydan vermeyeceğiz. Adımlarımızı toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerin zarar görmesine yol açmadan atacağız. Uygulamaların doğru, adil ve sürdürülebilir istikamette yürümesini temin edeceğiz. Bunları başardığımızda bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları sadece lafzıyla değil ruhuyla da korumuş ve geleceğe taşımış olacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kawloski'den "Yeni bir Türkiye Hikayesi"

SONRAKİ HABER

Engellilerden Meclis önünde 5 acil talep

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...