03 Aralık 2020 09:20
Son Güncellenme Tarihi: 03 Aralık 2020 13:37

Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan fotoğrafı: DHA, Kılıçdaroğlu fotoğrafı: Özge Elif Kızıl/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

KATAR'A SATIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı 1 Aralık Salı günü TBMM'deki grup toplantısında Erdoğan'ı ve AKP' politikalarını eleştirmişti. Tank Paletin ve İstanbul Borsasının yüzde 10'unun devredildiği Katar'a yapılan satışı ve Erdoğan'ın "Paranın rengi, dini yoktur. Para paradır" ifadelerini sert sözlerle eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu sözlerine ilişkin, "Osmanlı bunu diyen yöneticiler nedeniyle battı. Erdoğan bunları bilir mi? Bilmez. Allah'ın cahiline neyi anlatacaksın" ifadelerini kullanmıştı.

LİBYA'YA GİDEN GEMİDE ARAMA

Libya'ya giden Türkiye gemisinde arama yapılmasına dair gelişmeleri de eleştiren CHP Başkanı, Erdoğan'a şu sözlerle tepki göstermişti:

"Arama yapacağız diye Türkiye'ye bildiriyorlar. 4 saat geçiyor cevap yok TC devletinden. Çünkü kimse Erdoğan'a ulaşamıyor. Bunun üzerine Roma'daki büyükelçiliği arıyorlar. NATO'nun bir sessizlik yöntemi diye bir kuralı var. cevap vermezseniz kabul ediliyor anlamına geliyor. Bunlar da gemiyi arıyor. Ne tepki geldi? Milletvekilimizin söyleminin çarpıtılarak kullanılması bu olayı kapatmaya yöneliktir. "

"Türkiye'nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. O takozu Türkiye'nin önünden çekip çıkarmak bu milletin şerefli bir görevi olacaktır. "

"Bir ülkenin cumhurbaşkanı mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyorsa, egemen güçler talebini karşılıyorsa o cumhurbaşkanı o ülke için artık bir milli güvenlik sorunudur. İşin özeti budur. Türkiye'nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. O takozu Türkiye'nin önünden çekip çıkarmak bu milletin şerefli bir görevi olacaktır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Güzelbahçe Çamlı'daki atık tepesi sağlığı tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

"Kentte günlük 5 bin Kovid-19 vakası saptanıyor" | Smyrna'dan İzmir'e Kentin Gündemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa