02 Aralık 2020 07:47

242 yıllık mağaza zinciri Debenhams iflas etti, 12 bin işçi işsiz kaldı

İngiltere'deki 124 şubesini kapatacağını duyuran mağazalar zinciri Debenhams, 12 bin işçisini kapı önüne koydu. Şirketi mayıs ayından beri devletin atadığı kurul yönetiyordu.

Logo: Debenhams

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Bir hafta içinde Birleşik Krallık’ta 30 binden fazla işçi işini kaybetti. Son olarak 242 yıllık mağaza zinciri Debenhams, iflas ettiğini açıkladı. Ülkedeki 124 şubesini kapatacağını duyuran şirkette çalışan 12 bin işçi ise kapı önüne konuldu.

İLK İCRAAT İŞÇİ ATMAK

Mart ayında başlayan Kovid-19 salgını önlemleri nedeniyle zarar ettiğini açıklayan ve mayıs ayında hükümetin görevlendirdiği bir kurul tarafından yönetilmeye başlayan Debenhams’ın satışı için harcanan tüm çabaların sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Kurulun ilk icraatı da işçileri işten atmak olmuştu. İlk etapta 6 bin 500 işçi mayıs ayında işten atılırken, şirkete sağlanan kredilere rağmen zararın karşılanamadığı iddia edildi.

Bu arada bir spor firması olan JD Sports mağazayı almak için masaya oturdu. Fakat bu pazarlığın da sonuçsuz kaldığı belirtildi. Pazarlıklar esnasında firmada, sadece “genç ve kadın işçilerin” çalıştırılması konuşulduğu öğrenildi. Ancak aynı zamanda Newcastle United Spor Kulübünün de sahibi olan JD Sports, son anda masadan kalktı.

BAKAN: 1 MİLYON İŞÇİ İŞSİZ KALACAK

İngiltere Maliye Bakanı Rushi Sunak, geçtiğimiz hafta 2021 bütçe raporunu açıklarken haziran ayına kadar en az bir milyon işçinin daha işini kaybedeceğini söylemişti.

Birleşik Krallık ülkelerinde toplam 1.65 milyon işsiz var. Son 6 ay içinde yaklaşık 350 bin işçi işini kaybetti. Haziran’a kadar ülkedeki işsiz sayısının 2.6 ve işsizlik oranının yüzde 7.5 olması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde, başta Topshop olmak üzere birçok mağaza zincirinin sahibi olan Arcadia şirketi iflas ettiğini ilan etmiş ve hükümetin finans kurulunun devleye girmesini istemişti. Arcadia da 13 bin işçinin işine son vermişti. Son bir hafta içinde Birleşik Krallık’ta 30 binden fazla işçi işini kaybetti.

ÖNCEKİ HABER

TTB: Salgında tanı yöntemleri ve tedaviler piyasanın insafına terk edilemez

SONRAKİ HABER

Çorum Belediye Başkanı, “Abdülhamid”e gönderilen 40 bin TL’lik leblebiyi savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...