02 Aralık 2020 07:28

Londra Heathrow Havaalanında 4 günlük grevin ilki yapıldı

İngiltere'de London Heartrow’da işçiler, 4 günlük grevin ilkini gerçekleştirdi. Maaşlarının yüzde 25 kesintiye uğramasının kabul edilmeyeceğini söyleyen işçiler “Hırsız patrona izin vermeyeceğiz” dedi

Fotoğraf: @unitetheunion Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’nin en büyük havalimanı olan London Heartrow’da işçiler, 4 günlük grevin ilkini gerçekleştirdi. 14, 17 ve 18 Aralık tarihlerinde çalışanlar iş bırakacak.

Toplam 4 bin 700 işçiyi kapsayan yeni düzenleme ile işçilerin ücretlerinin kesilmesi öngörülüyor. Pandemi bahane edilerek yapılan bu kesintiyle birlikte yapılacak yeni sözleşmenin kalıcı olması da dayatılıyor. Heathrow yönetimi, işçilerin üye olduğu UNITE sendikasının çeşitli tekliflerine de yanaşmadı. Maaşların yüzde 25’ini kesmekte ısrarcı olan yönetime işçiler tepki gösterirken, gerekirse önümüzdeki yıl da grev tarihleri belirleyeceklerini açıkladılar.

“HIRSIZ PATRONA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Dün havaalanı girişinde bir araya gelen işçiler, havalimanı ortaklarının bu yıl en az 100 milyon ödeme aldıklarını ve havaalanı direktörünün de 2,6 milyon yıllık maaşla çalıştığının altını çizerek, zarar etmediklerini söylediler.

Kendi maaşlarının yüzde 25 kesintiye uğramasının kabul edilmeyeceğini söyleyen işçiler, “Hırsız patrona izin vermeyeceğiz” diyerek eylem ve grevlerini sürdüreceklerini açıkladılar.

Gün boyu havaalanı etrafında üzerinde “Heathrow’un tipsiz CEO’su işçilerin maaşını çalıyor” yazılı bir araçla tur atan işçilere bölge milletvekili John McDonnell da destek verdi.

d

ÖNCEKİ HABER

Workers disapprove TUPRAS imposing one hour earlier start of workday

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı: Koronavirüs aşısı 11 Aralık'tan sonra gelecek, 4 aşamada yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...