01 Aralık 2020 13:34

Hasta tutuklu Abdullah Turan'ın tahliye talebi reddedildi

Metris Cezaevinde hasta tutuklu Abdullah Turan'ın tahliye talebi reddedildi. Savcı, ATK’yi değil emniyeti esas aldı.

Abdullah Turan | Fotoğraflar & Kolaj: MA

Paylaş

Metris Cezaevinde boynundan aşağısı felç olan Abdullah Turan’ın avukatı tarafından yapılan ceza ertelemesi talebini değerlendiren Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Tıp Kurumunun (ATK) raporunu görmezden gelip, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün değerlendirmesini esas alarak talebi reddetti.

Metris R Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan ve boynundan aşağısı felç olan ağır hasta tutuklu Abdullah Turan için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ceza infaz ertelemesi talebi reddedildi. ATK tarafından “cezaevinde kalamaz” raporu verilmesine rağmen tahliye edilmeyen Turan’ın rahatsızlıkları zaman içerisinde giderek arttı.

Turan, 24 Kasım gecesi fenalaşarak Başakşehir Şehir Hastanesine kaldırılmış, muayene edildikten sonra ilaç verilerek tekrar cezaevine gönderilmişti. Turan, aynı gece tekrardan fenalaşıp yeniden hastaneye kaldırıldı ancak aynı işlemler tekrardan yapıldıktan sonra cezaevine geri getirilip, karantina koğuşuna konuldu.

Yaşananlar üzerine Turan’ın avukatı, ceza ertelemesi talebiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Savcılık başvuru üzerine hem Turan’ın bulunduğu cezaevi hem de Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden durum değerlendirmesi raporları istedi.

Cezaevi müdürlüğü tarafından yazılan raporda Turan’ın bugüne kadar cezaevinde herhangi bir sorunun parçası olmadığı, personel ile bir sorun yaşamadığı ve iyi halli olduğunu aktardı.

ATK'Yİ DEĞİL EMNİYETİ DİNLEDİ

Ancak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Turan’ın tahliyesi halinde PKK’ye katılacağı değerlendirmelerinde bulunup, “Abdullah Turan isimli şahsın toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturulacağı değerlendirilmiş..” şeklince cevap yazdı.

Emniyetin raporunu esas alan savcı, Turan'ın tahliye talebini reddetti. Alınan kararda, şu ifadelere yer verildi:

“Cezasının ertelenip tekrardan serbest kalması durumunda PKK/KCK içerisinde faaliyetlerine devam edebileceği bu bağlamda Abdullah Turan isimli şahsın toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturacağı bildirildiğinden, Adli Tıp Kurulunun ilgili kararı ile her ne kadar adı geçen hakkında 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 16/6. maddesi kapsamında değerlendirildiği, hayatını yalnız idame ettiremeyeceği bildirilmiş ise de hükümlüğün cezasının ertelenmesinin toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturacağı tespit olunduğundan hükümlünün cezasının sağlık nedeni ile erteleme talebinin reddine karar verilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.” (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme çocuklarını cinsel istismara maruz bırakan erkeği tahliye etti 

SONRAKİ HABER

Kasım ayında 29 kadın öldürüldü, 10 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...