30 Kasım 2020 17:22

Türk Tabipleri Birliği: Tedbirler yetersiz, AVM'ler hâlâ açık

Pandemiye karşı alınan yeni tedbirlerin yetersiz olduğunu vurgulayan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "Bunların bilimsel bir açıklaması yok" dedi.

Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bugün açıklanan yeni tedbirlerin yetersiz olduğuna dikkati çekti. Alınan tedbirlerde yine üretimin durdurulmamasının çok ciddi bir sıkıntı olduğuna vurgu yapan Fincancı, “Bu kabul edilemez. AVM’leri açık tutmak da anlaşılır değil. Bunların bilimsel bir açıklaması yok” dedi.

"Toplu bulunan alanları kapatın, hareketliliği azaltın çağrısı" yaptıklarını hatırlatan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Bu koşullarda üretimin devam etmesi emekçileri, insanları salgına kurban etmektir. Bu kararların ekonomik nedenlerle atılmış adımlardır. Üretimi ısrarla sürdürmeyi gözeten bir anlayış var bu kararların altında” dedi. Şehirler arası hareketliliğin de sınırlandırılması gerektiğini ama buna yönelik bir tedbir olmamasını eleştiren Fincancı, alınan kararlar nedeniyle ekonomik problem yaşayacak olan kesimlere mesela esnaflara yönelik de devletin sosyal ve ekonomik destek sağlamasına dair ibare olmadığını söyledi.

Dünyada can kayıplarının 1.5 milyona yaklaştığını, Türkiye’de resmi olarak günlük 30 bin vaka açıklandığına vurgu yapan Fincancı, "En az 2 hafta kapanma zorunluluğu var. Toplumsal hareketliliği azaltacak önlemler hayata geçirilmeliydi. Şehirler arası seyahat kısıtlanmalıydı" dedi.

Koronavirüs salgınına ilişkin alınan yeni kararları açıklayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamalarının hafta içi 21.00-05.00 saatlerinde ve hafta sonu cuma günü 21.00'den pazartesi sabahı 05.00'e kadar uygulanacağını belirtti. Ayrıca 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yurttaşların toplu taşıma kullanımına da kısıtlama getirildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni koronavirüs tedbirleri Twitter'da hiciv konusu oldu

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı yeni Kovid-19 tedbirlerinin ayrıntılarına dair genelge yayımladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...