30 Kasım 2020 07:59

Olay TV yayın hayatına başladı

Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV, Gökhan Kayış'la Günaydın isimli sabah haberleri programı ile yayın hayatına başladı.

Olay TV logosu

Paylaş

Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay TV bugün itibariyle yayın hayatına başladı. Aslen Bursa merkezli yerel bir televizyon kanalı olan Olay TV 1 Kasım 2019’da yayın hayatına son vermiş daha sonra da İstanbul merkezli olarak tekrar açılacağını duyurmuştu. Kanal, Gökhan Kayış'la Günaydın isimli sabah haberleri programı ile başladı.

Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda Süleyman Sarılar'ın oturduğu Olay TV'nin kadrosunda Nevşin Mengü, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Gökhan Kayış, Ünal Kaya, Kenan Şener ve Alican Uludağ gibi isimler yer alıyor.

55 KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLMİŞTİ

Cavit Çağlar, Olay TV ve Olay FM'in 1 Kasım 2019 yayın hayatına son verirken kapanma gerekçesi olarak ekonomik sıkıntıları göstermişti. Televizyon bölümünde çalışan 55 kişinin "yasal haklarını alma" garantisi verilerek iş sözleşmeleri sonlandırılmıştı.

Şirket tarafından çalışanlara yapılan bildirimde şu ifadeler yer aldı: “Şirketimizin zorlaşan ekonomik koşullar nedeniyle, rekabet gücü azalmış, 15 Temmuz 2016 sonrası yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle gazete reklamları geçen yıllara göre azalmış, iş hacmimiz azalmış ve son bir yıldır ülkemizdeki krizin daha da büyümesiyle bu sebepler ortadan kaldırılamamıştır.

Tüm bunların sonucunda bazı departmanlarımızda yeni çalışma yöntemlerin uygulanması, bölümlerin daraltılması, bazı iş türlerinin kaldırılması ile ilgili çalışmaların yapılması sonucunda personel sayısının azaltılması ve giderlerin azaltılması söz konusu olmuştur. Halen sürdürdüğünüz görevimize son verilmiş ve sizin için başka pozisyon oluşturulamamıştır.

İş akdiniz 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle feshedilecektir. İş akdinizin feshi sebebiyle doğacak yasal haklarınız tarafınıza ödenecektir"

OLAY MEDYA’NIN TARİHÇESİ

Olay gazetesi, 26 Ekim 1987 tarihinde kuruldu. "Türkiye'nin en büyük şehir gazetesi" sloganıyla yayın yapan gazete, 90'lı yıllarda Olay FM ve Olay TV'nin (19 Aralık 1994) de açılmasıyla medya grubuna dönüştü. Kanalın kuruluşundan iki yıl sonra da haber kanalı olan NTV kuruldu. NTV daha sonra Doğuş Yayın Grubu’na satıldı. 7 Mart 2008’de TMSF tarafından kanala el konuldu. Aralık 2010'da Cavit Çağlar ile TMSF anlaştı ve Olay Medya Grubu tekrar Cavit Çağlar'a geçti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'ten 105 gün sonra ilk görüntü

SONRAKİ HABER

Hermes çanta, MİT tırları… Gazetecilerin bu haftaki adliye gündeminde ne var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...