30 Kasım 2020 05:45

TEMSA’da koronavirüs vakaları artıyor

Adana'da kurulu bulunan Temsa fabrikasında işçiler her geçen gün Kovid-19 vakalarının arttığını belirtti.

Fotoğraf Temsa'nın tanıtım videosundan alınmıştır.

Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda 17 kişide Kovid-19 tespit edilen Temsa’da işçiler, her geçen gün vakaların arttığını her yerden pozitif haberlerin geldiğini dile getirdi. İşçiler, fabrikada toplam sayının artık verilmediğini dile getirirken, iş günü içerisinde rahatsızlananların revirden özel araçlarla test yaptırılmaya gönderildiğini ifade etti. Belirti gösteren işçilerin hızlıca test yapmaya gönderildiğini, pozitif vaka ile temas eden diğer işçilerin de 14 gün karantinaya gönderildiği bilgisinin verildiği fabrikada işçiler, vaka sayılarındaki artıştan dolayı kaygı duyduklarını söyledi.

Bilgi almak için ulaştığımız Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Sedat Aydın, fabrikada önlemlerin artırıldığını dile getirirken vaka sayılarındaki artışı doğruladı.

FABRİKA 300 KİŞİ İLE ÇALIŞACAK

Öte yandan yıl sonu dönemine gelen Temsa, ilk elektrikli otobüs ihracatını İsveç’e yaparken bu haftadan itibaren fabrikada ortalama 2 bant hızında üretime devam edecek. Son dönemde malzemeler eskisi kadar gelmezken yalnızca prestij üretimine geçecek olan fabrikada ortalama 300 kişi çalışmaya devam edecek, diğer işçiler ise kısa çalışma ödeneği kapsamına alınacak ve ücretlerin üstü fabrika tarafından tamamlanacak. (Adana/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

Bir haftada 20 sağlık çalışanı Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Dış ticaret açığı ekimde yıllık yüzde 34,4 oranında yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...