29 Kasım 2020 03:01

Batman'da 1,5 yaşındaki S.A'nın Kovid-19'dan ölümünde ihmaller zinciri

5 kez üşütmüş denilerek Çocuk Hastanesinden gönderilen, durumu ağırlaşınca solunum cihazı olmadığı için hastaneye kabul edilmeyen S.A, güçlükle kabul edildiği özel hastanede yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Batman’da koronavirüs testi pozitif çıkan ve durumu kritik olan olmasına rağmen çocuk solunum cihazı olmadığı için Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden başka hastaneye sevk edilen 1 buçuk yaşındaki S.A. yaşamanı yitirdi. İhmaller zinciri sonucu yaşamını yitiren S.A. Asli Mezarlığa defnedildi.

10 gün içerisinde 5 kez Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acil servisine götürülen epilepsi hastası 1,5 yaşındaki S.A. "Üşütmüş" denilerek, ilaç verilip eve gönderilmişti. Ateşinin düşmemesi, halsizlik ve nefes darlığı şikayetleriyle tekrar hastaneye giden aileye bu kez bebeklerinin durumunun ağır olduğu söylendi ve S.A. Kovid-19 şüphesiyle yoğun bakıma alındı. Aileye daha sonra hastanede solunum cihazı olmadığı, S.A.'nın oksijen satürasyonunun 70'e düştüğü ve entübe edilebilmesi için başka bir hastaneye sevkinin yapılması gerektiği bilgisi verildi.

Aile, 112 servisinden hiçbir hastanede boş yer olmadığı ve beklemeleri gerektiği yanıtını aldı. Aile, ayrıca kendilerine Batman'daki hiçbir devlet hastanesinde çocuklar için solunum cihazı olmadığı bilgisinin verildiği söyledi. Solunum cihazı bulunan özel Zilan Hastanesinin ise bebeği Kovid-19 diye kabul etmediği aktarıldı. Aile, hastane yetkilisinin, bebeğin testinin negatif çıkması halinde hastayı alabileceklerini, aksi takdirde alamayacaklarını söylediğini iletti.

Seslerini sosyal medya ve ardından çıkan haberler sayesinde güçlükle de olsa duyuran ailenin bebeği S.A, Batman Dünya Hastanesinde yoğun bakımda entübe edildi. 2 gün yoğun bakımda kalan S.A, dün yaşamını yitirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

45 kişi sordu, Demirtaş yanıtladı: Acil sorun demokratik ortamı inşa etmektir

SONRAKİ HABER

Fransa’da polisi koruyan "yeni güvenlik yasasına" kitlesel ret!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...