28 Kasım 2020 08:06

Kovid-19 gerekçesiyle çocuğunun velayeti alınan hemşire: Pandemi benim suçum değil

Ordu'da hemşire olarak görev yapan ve çocuğunun velayeti Kovid-19 riski gerekçesiyle boşanma aşamasında olduğu eşe verilen Cemile Deniz, "Kovid-19 benim suçum değil" dedi.

Cemile Deniz | Fotoğraf: Mustafa Kırlak/DHA

Paylaş

Ordu 2’nci Aile Mahkemesi, Evde Sağlık Hizmetleri Servisi'nde çalışan hemşire Cemile Deniz’in yanında kalan çocuğunun velayetini, koronavirüs pandemisini gerekçe göstererek boşanma aşamasında olduğu eşine verdi. Cemile Deniz, “Kovid-19 benim suçum değil” diyerek çocuğunun velayetinin yeniden kendisine verilmesini istedi.

Demirören Haber Ajansından Mustafa Kırlak'a konuşan Cemile Deniz, verilen karardan dolayı üzgün olduğunu belirterek “İşimi yapmak zorundayım, geçimimi sağlamak zorundayım. Kovid-19 benim suçum değil, ülkeye bunu ben bulaştırmadım. Kovid-19 sürecinde ben bir kez bile izin kullanmadım, nöbet tuttum, gece gündüz çalıştım. Eminim ki pandemi sürecinde o hakime hanım da balkona çıkıp sağlıkçıları alkışlamıştır. O da belki biz sağlık çalışanlarını destekledi. Bu tarz bir kararı verdiğine inanamıyorum” dedi.

"BU KARAR EMSAL OLACAK"

Çocuğunun velayetinin tekrar kendisine verilmesini isteyen Cemile Deniz, “Çocuğumun psikolojisini ve yaşam tarzının bozulmamasını istiyorum. Adaletin bu yanlış kararı düzeltmesini istiyorum. Çünkü bu emsal olacak. Boşanma aşamasında olan diğer sağlıkçılar var, onlar çocuklarını nereye bırakacaklar?​” dedi.

Cemile Deniz’in avukatı İrfan Demir de karara itiraz ettiklerini kaydederek, “Başvurumuzu yaptık. Ben Cemile Hanımın vekili olarak gerçekten büyük bir yara aldığını düşünüyorum. Şu anda sonuç bekliyoruz. Bu sonucun bir an önce verilmesi gerekiyor. Çocuk, annenin çalıştığı sırada polis tarafından alındı" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

NE OLMUŞTU?

Ordu’da hemşire olarak görev yapan Cemile Deniz'in yanında kalan çocuğun velayeti, Deniz'in sağlık çalışanı olması ve Kovid-19 riski taşıması gerekçe gösterilerek boşanma aşamasında olduğu eşi M.A.D'ye verildi. Sağlık örgütleri mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Sındır: Dere taşkın alanı ve fay zonuna asla konut yapmayın!

SONRAKİ HABER

Aman ha, uyumayalım, uyutulmayalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...