27 Kasım 2020 09:49

CHP'li Veli Ağbaba: Güçleri sadece küçük esnafa yetiyor

AVM’leri kapatmadan çay ocağını kapatarak salgınla mücadele edilemeyeceğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Güçleri sadece küçük esnafa yetiyor" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, herhangi bir destek verilmeden koronavirüs salgını nedeniyle kahvehanelerin aylardır kapalı olmasını eleştirerek, “Güçleri sadece küçük esnafa yetiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kovid-19 salgını kapsamında alınan tedbirlerle kapatılan kahvehanelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kahvehane esnafının koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başladığı tarihten beri yaklaşık 9 aydır evine ekmek götüremediğine dikkat çeken Ağbaba, “Kahvehaneler fiili olarak kapalı ama SGK primi, stopaj vergisi, çevre vergilerini ödemek zorunda kalıyor. Kirasını ödeyemeyen, faturalarını karşılayamayan, çalışanına maaş veremeyen kahvehaneler var. Türkiye tüm Avrupa’da yeni vaka sayısında birinci konumdayken iktidar insanların toplu olarak bulunduğu alanlarda salgınla mücadele etmek yerine kahvehanelere, TEKEL bayilerine yönelik kararlar alıyor. Son kısıtlama kararları ideolojik saplantılarla alınmıştır. Toplu taşıma, toplu etkinlikler ve işyerleri gibi alanlarda etkili tedbirler almadan zaten müşterisi olmayan kahvehaneleri kapatmanın hiçbir bilimsel açıklaması olamaz” dedi.

Salgına karşı önce hastalık yayan toplu yerlerin kapatılması, bu işyerlerine karşılıksız yardımlar yapılması gerektiğini belirten Ağbaba, AVM’leri kapatmadan çay ocağını kapatarak salgınla mücadele edilemeyeceğini söyledi. “Güçleri sadece küçük esnafa yetiyor” diyen Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esnaf devlete SGK primi başta olmak üzere primler ödüyor, çevre temizlik vergisi ödüyor; tüm bunların yanında kira ödüyor ve doğalgaz ve elektrik gibi faturaları da ödüyor. Esnaf nereden alacak bu parayı? Kahvehanecinin birikmiş parası mı var?​” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ Hastanesi Başhekimliği mutfak ve çay ocağını kapatma kararı aldı

SONRAKİ HABER

Pandemi nedeniyle zor durumda olan esnaf gerçek destek istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...