25 Kasım 2020 13:40

CHP’li Alpay Antmen: Akkuyu Nükleer Santrali’nin yönetiminde Türkiye yok

"Akkuyu Nükleer Santrali yönetiminde sadece 1 tane Türkiye vatandaşının olduğunun farkında mısınız? O kişi de çifte vatandaş, hem ABD hem Türkiye vatandaşı."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mecliste devam eden "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşmelerinde konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, "Yerli ve milliliği ağzınızdan düşürmüyorsunuz, Akkuyu Nükleer Santrali yönetiminde sadece 1 tane Türkiye vatandaşının olduğunun farkında mısınız? O kişi de çifte vatandaş, hem ABD hem Türkiye vatandaşı" dedi.

Mersin'de Rusya merkezli şirket tarafından inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin çalışmalarının ÇED raporu olmaksızın başlatıldığını ve yürütüldüğünü ifade eden Antmen, “Mersin'de Akkuyu Nükleer Santrali çalışırken yaşanacak bir depremde, Akdeniz ve çevresi geri dönülemeyecek felaketlerle karşı karşıya kalacaktır. Bu santralin yarın yaşanacak bir depremde yüzlerce atom bombası gücünde patlamayacağının garantisi yoktur” dedi.

Nükleer reaktörün oturtulacağı bölümün iki kere çatlamasına rağmen inşaata devam edildiğini anımsatan Antmen, "Deprem ve patlama riski ile karşı karşıya olunan Akkuyu Nükleer Santrali ayrıca birçok başka vahim iddiayla ve durumla da kamuoyunda sıkça tartışılıyor. Bakın Çiğdem Toker, Sözcü gazetesindeki köşesinde Akkuyu A.Ş.’nin off-shore şirketlerle para alışverişi yapmak için yetki aldığını yazmıştı. Bahsi geçen yazıda karar için, ‘Amiyane tabirle Akkuyu'da kimin elinin kimin cebinde olduğunun bilinmediği bir dönem resmen başladı’ ifadeleri kullanılmıştı. Bu ne demek? Uzun yıllar boyu vergilerimizle finanse edeceğimiz santralin sahibi konumundaki şirketin para operasyonları karanlıkta kalacak” ifadelerini kullandı.

Antmen ayrıca santralin yönetiminde Türkiye'nin bulunmadığını belirterek şunları söyledi:

"AKP ve MHP’li milletvekili arkadaşlarım, yerli ve milliliği ağzınızdan düşürmüyorsunuz, Akkuyu Nükleer Santral yönetiminde sadece 1 tane Türkiye vatandaşının olduğunun farkında mısınız? O kişi de çifte vatandaş, hem ABD hem Türkiye vatandaşı! Yarın burada patlama olursa sadece ölenler yerli ve milli olacak! Yolsuzluğa ve çifter çifter maaşa boğulmuş iktidardan bunu eleştirmesini beklemek komik ama yüce Meclis bilsin ki Akkuyu’ya yönetici getirilen Fransız, ülkesinde yolsuzluklarla anılan biri. İktidar Fransız yöneticinin yolsuzluklarına hâlâ ‘Fransız kalmayı' tercih etmektedir!  Nükleer santral gibi çok önemli bir yapının yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ağırlıkta olmaması, söz ve karar hakkının yabancılara devredilmesi, ülkemiz geleceği açısından kabul edilemez sıkıntılara yol açacaktır. Yerlilik ve millilik vurgusu yapan herkese duyurulur!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hakları için Gebze'den yola çıkan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler Ankara'ya ulaştı

SONRAKİ HABER

Dersim’de tarikat örgütlenmeleri arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...