20 Kasım 2020 19:26

Antalya Kadın Platformu: Şiddetsiz bir dünya için 25 Kasım’da alanlara

Antalya Kadın Platformu 25 Kasım’a yönelik yaptığı açıklamada pandemide kadına yönelik şiddetin arttığını, işsizlik ve yoksulluktan kadınların daha fazla etkilendiğini belirtti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Antalya Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken Eğitim Sen Antalya Şubesinde bir açıklama yaptı. Platform adına Selin Ekin Tucaroğlu’nu okuduğu açıklamada “Şiddetsiz bir dünya talebimizi daha güçlü haykırmak için kadınların sesini sesimize katmaya çağırıyor; eşit ve özgür bir yaşamı birlikte örelim diyoruz” çağrısı yapıldı.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Kovid-19 pandemisiyle derinleşen ekonomik kriz ile birlikte kadına yönelik ayrımcılık, şiddet ile işsizliği ve yoksulluğu bilinçli olarak uygulayan hükümet politikalarıyla arttı, kadınlar artan ev içi şiddete karşı savunmasız bırakıldı. İnfaz yasasıyla fail erkekler suç mahallerine gönderildi, çocuk istismarcıları affedilmek, istismar meşrulaştırılmak istenildi. Bizi koruyan yasalar, İstanbul Sözleşmesi hedef alındı. Ancak bilinmelidir ki biz kadınlar, devletin bizi yok sayan, kadın düşmanı politikalarına ve erkek şiddetine karşı sessiz kalmıyor; sözümüzü söylemek, mücadelemizi büyütmek için sokağa çıkıyoruz”

Açıklama sonrası Antalya Güllük PTT binası önüne giden ve burada da kısa bir basın açıklaması gerçekleştiren kadınlar, tutsak kadınlara dayanışma kartları gönderdi.

Antalya Kasın Platformunun 25 Kasım etkinlik takvimi şöyle:

• 23 Kasım Pazartesi saat 19.30: Film Gösterimi (Yer: Eğitim Sen Antalya Şubesi terası)
• 25 Kasım Çarşamba saat 19.00: Basın Açıklaması (Yer: Attalos Heykeli önü)

(EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Varank'tan patronlara "sitem": İşçiler ses çıkarırken sessiz kaldınız

SONRAKİ HABER

Aşı tüm insanlığa ücretsiz dağıtılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...