19 Kasım 2020 08:41
Son Güncellenme Tarihi: 19 Kasım 2020 21:13

Haklarını isteyen BİMEKS işçileri aynı gün içinde ikinci kez gözaltına alındı

Birikmiş ücretlerini ve tazminat haklarını isteyen ve Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan BİMEKS işçileri, aynı gün içerisinde ikinci kez gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Birikmiş ücretlerini ve tazminat haklarını isteyen BİMEKS işçileri, BİMEKS yöneticisi Vedat Akgiray’ın aynı zamanda öğretim görevlisi olduğu Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yaptı. İşçiler, gündüz saatlerinde gözaltına alınıp serbest bırakılmalarının ardından gece tekrar gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi önünde “Vedat Akgiray ders verme hakkımızı ver” yazılı pankartın arkasında basın açıklaması yapan BİMEKS işçileri “Vedat Akgiray’ın hâlâ ders verdiği üniversiteden bir muhatap bulana kadar, bizimle masaya oturulana kadar buradayız” dedi. İşçilerden Meliha Mutlu, “Buraya gelmemizin tek bir amacı var biz hakkımız olan maaş ve tazminatımızı istiyoruz. Patronları koruyan devletin artık işçinin yanında durmasını istiyoruz” dedi.

Davayı kazandıklarını fakat haklarını alamadıklarını vurgulayan Meliha Mutlu, “Patron diyor ki param yok. Bunu derken milyonluk villada oturmasını biliyor” dedi.

Bünyamin Bilikci, Leyla Akıncı ve Adem Demir isimli BİMEKS işçileri ile Umut-Sen Sözcüsü Betül Celep ile Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu gözaltına alındı.

AYNI GÜN İÇİNDE İKİNCİ GÖZALTI

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan işçiler, tekrara üniversite önüne gelerek eylemlerini sürdürdü. İşçiler, gece saatlerinde polisin müdahalesiyle yeniden gözaltına alındı.

Bimeks Direnişçileri adlı Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Polis bir kez daha arkadaşlarımıza saldırarak gözaltına aldı! Arkadaşlarımız Atakan Başaran, Özgür Öztürk, Barış Kirkci, Akın Türkücü gözaltına alındı. Muhatap arıyoruz, hakkımızı arıyoruz. Aradığımızı bulana kadar da gitmeyeceğiz. Yine geleceğiz!" ifadeleri kullanıldı.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kastamonu Valisi'nden Kovid-19 açıklaması: Kapasitemizi doldurma aşamasına geldik

SONRAKİ HABER

BirGün çalışanları Berat Albayrak'ın açtığı davada beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...