02 Kasım 2020 20:38

Bimeks işçisi isyan etti: Kimse beni işe almıyor, aç mı kalayım

Arkadaşları 3 kez gözaltına alınan Bimeks işçisi Dilek Aslan isyan etti: "48 yaşındayım. Bimeks'e gençliği verdim. Kimse beni işe almıyor, aç mı kalayım, ne yapayım?"

Dilek Aslan | Fotoğraf: Bimeks işçileri

Paylaş

Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan Bimeks işçileri, patronlarından biri olan Vedat Akgiray'ın görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi önünde çadır kurmak istedi, polis müdahalesi ile karşılaştı.

İşçi arkadaşlarının gün içerisinde 3 kez gözaltına alındığını söyleyen Bimeks işçisi Dilek Aslan isyan etti: "48 yaşındayım. Bimekse gençliği verdim. Kimse beni işe almıyor, aç mı kalayım, ne yapayım?"

İŞÇİLER HAKLARINI İSTEDİ

Bimeks işçileri, Boğaziçi Üniversitesinde ders veren şirket sahibi Vedat Akgiray’dan birikmiş maaşları ve tazminatlarını alamadıkları için üniversitesi önünde açıklama yaptı.

Üniversitenin kapısına polislerce barikat kurulurken, işçiler “Vedat Akgiray ders verme, hakkımızı ver” yazılı pankart açtı.

Bimeks işçileri adına açıklama yapan Emine Soysal,  “Bizler 1500 Bimeks işçisi olarak Türkiye’nin elektronik devi olan Bimeks bünyesinde yıllarca çalıştık. 2016 yılıyla birlikte maaşlarımızı alamamaya başladık” dedi.

Açıklamanın ardından Boğaziçi Üniversitesi kapısına direniş çadırı kurmak isteyen Bimeks işçilerine müdahale eden polis, 7 kişiyi gözaltına aldı.

GÜN İÇİRİSİNDE 3 KEZ GÖZALTINA ALINDILAR

Müdahaleden kısa bir süre sonra yeniden üniversite önüne dönen Bimeks işçileri “Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek ikinci kez Boğaziçi Üniversitesinde çadır kurmak istedi. Polis, ikinci müdahalesinde ise 4 kişiyi gözaltına aldı.

“Gözaltıysa gözaltı, vazgeçmiyoruz” diyerek akşam saatlerinde tekrar üniverisite önüne dönen işçiler yeniden müdahale ve gözaltı ile karşılaştı.

Son müdahale ile birlikte işçiler bir gün içinde 3 kez gözaltına alınmış oldu.

DİLEK ASLAN: BİMEKS'E GENÇLİĞİMİ VERDİM, KİMSE BENİ İŞE ALMIYOR, FABRİKA ÖNÜNDE SİMİT SATIYORUM

Arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren işçilerden Dilek Aslan şunları söyledi:

“48 yaşındayım, kimse işe almıyor beni. Bimeks’e gençliğimi verdim. 20-25 lira kazanmak için, evime ekmek parası götürmek için fabrika önünde simit satıyorum. Bir çocuğum rahatsız, ben ne yapayım? Ben hayatımda bir polisle karşı karşıya gelmedim. Polisleri karşımda değil arkamda görmek istiyorum. Bacaklarım tutmuyor Bimeks’te çalışmaktan, karşılığı bu muydu?​” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Sağlık çalışanları istifalarını bildirdikten sonra 1 ay daha çalışıp ayrılabilir

SONRAKİ HABER

İzmir depremi 5. gün | Can kaybı 115'e yükseldi, 1034 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa