14 Kasım 2020 09:55

Van'da Geri Gönderme Merkezinde güvenlik görevlileri mülteci kadına tecavüz etti

Van Geri Gönderme Merkezinde bulunan İranlı mülteci kadına tecavüz eden 2 güvenlik görevlisi tutuklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Van Gürpınar yolu üzerinde bulunan Kurubaş Geri Gönderme Merkezi’nde 2 güvenlik görevlisi İranlı bir kadına tecavüz etti. Polis tarafından ifadeleri alınan iki görevli tutuklandı.

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre İran'dan Türkiye'ye gelen Z.M. adlı mülteci kadın, Van merkez ve Gürpınar ilçesi yolu üzerinde bulunan Van İl Göç İdaresi’ne bağlı Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde (GGM) tedbir amaçlı karantinaya alındı. 22 Temmuz gecesi GGM'nin ışıklarının sönmesinin ardından güvenlik görevlisi olan İ.H.K, Z.M'nin odasına girdi ve kadına tecavüz etti. Daha sonra iki güvenlik görevlisinin daha kadına tecavüz ettiği öğrenildi.

Tecavüz vakası, Z.M'nin olayı 26 Temmuz günü GGM yönetimine anlatmasıyla ortaya çıktı. Van Edremit Jandarma Komutanlığına ifade veren kadın, kendisine tecavüz eden Y.V. ile İ.H.K’yi teşhis etti. Teşhisin ardından jandarma tarafından ifadeleri alınan 2 güvenlik görevlisi, çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesinde “nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanarak Van T Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Mülteci kadına tecavüz eden İ.H.K, verdiği ifadede alakasız bir şekilde "Ben vatanıma, milletime bağlıyım” diyerek olayı yalanladığı, Y.V.’nin de yine olayı inkar ettiği öğrenildi. Sanıklar hakkında henüz iddianamenin hazırlanmadığı bilgisine ulaşıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

HDP'den KHK düzenlemelerinin kaldırılması için kanun teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...