03 Kasım 2020 14:39
Son Güncellenme Tarihi: 03 Kasım 2020 19:01

Erdoğan: Lokanta, restoran, kuaför ve benzeri iş yerleri saat 22.00'de kapanacak

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför ve benzeri iş yerlerinin saat 22.00'de kapanacağını duyurdu.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. İzmir depreminde can kaybının 110'a yükseldiğini duyuran Erdoğan, "Yaralılarımızın sayısı 1027'dir. Bunların 883'ünün tedavisi tamamlanmıştır" dedi. Erdoğan, koronavirüs salgını kapsamında alınan yeni önleri de duyurdu ve "Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İZMİR DEPREMİ

"İzmir depreminde enkaz altından 110 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Yaralılarımızın sayısı 1027'dir. Bunların 883'ünün tedavisi tamamlanmıştır."

"Arama kurtarma çalışmalarıyla enkaz altından sağ çıkarılan kişi sayısı şu an itibarıyla 107'dir. Arama-kurtarma çalışmalarında enkaz altındaki son kişiye de ulaşılana kadar umudumuzu kaybetmeyeceğiz."

"Bayraklı'da konteynerkent 20 gün içinde hazır olacak."

"Deprem konutlarının inşasına bir ay içerisinde başlamayı planlıyoruz."

"Yıkılmış veya yıkılacak durumdaki binalarda bulunan eşyalarını kurtaramayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapıyoruz."

"İş yeri yıkılan veya ağır hasar gören, sular altına kalan esnafımıza TESKOMB vasıtasıyla 50 bin liraya kadar hibe desteği verilecek."

"Depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın Halkbank'tan kullandığı kredilerin taksit ödemeleri faizsiz olarak 1 yıl ertelendi."

"Yargı, yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili soruşturmalara başlamıştır."

"Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak, denetimleri sıkılaştırarak, binalarımızı sağlama almak mecburiyetindeyiz."

"Önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 milyon konutun dönüşümünü hedefliyoruz."

KORONAVİRÜS SALGINI

"Türkiye, bazı şehirlerimizde zaman zaman endişe verici artışlara rağmen genel olarak kontrollü bir süreç yaşıyor. Günlük hasta sayımız her bakımdan yönetilebilir seviyededir."

"Türkiye genelinde geçerli olmak üzere özel sektör ve kamuda esnek mesai uygulaması teşvik edilecek."

"Kendi geliştirdiğimiz aşıları, bahar aylarıyla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

"Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir."

"(Yüz yüze eğitim) Salgının seyrine göre, önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumlarını değerlendireceğiz."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Kolonların sağlam olmadığını yöneticilere ilettik ama kimse duyarlı olmadı"

SONRAKİ HABER

Ignorant governance is taking lives not the earthquake!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...