31 Ekim 2020 12:58

Ege Denizi'nde meydana gelen depremden mültecilerin yaşadığı evler de etkilendi

Ege Denizi'nde meydana gelen ve İzmir'de şiddetli hissedilen deprem, mültecilerin yoğun yaşadığı mahalleleri de etkiledi. Sarsıntı nedeniyle bazı evlerde çatlaklar meydana geldi.

Fotoğraf: Suriyelilerle Dayanışma Derneği

Reklam

Ercüment AKDENİZ

İzmir depremi, mültecilerin yoğun yaşadığı mahalleleri de etkiledi. Sarsıntı nedeniyle bazı evlerde çatlaklar meydana geldi.

Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Mevlâna Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli bir aile, evde yaşanan tahribat nedeniyle açıkta kaldı. Evin görüntülerini Evrensel'le paylaşan İzmir’de Suriyelilerle Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih Ali, “Agora Mahallesi’nde de mülteci bir aile evden çıkmak zorunda kaldı ama komşular onları evlerine aldı. Mevlâna Mahallesi’ndeki ailenin ise desteğe ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Dernek bünyesinde Whatsapp grubu kurduklarını belirten Ali, “Hasarlı evleri tespit etmeye çalışıyoruz. Yardım etmek isteyenler derneğimize ulaşabilir” diye konuştu.

MÜLTECİLERİ AZ KATLI YAPILAR KURTARDI AMA…

Kentte yaklaşık 200 bin mültecinin yaşadığına dikkat çeken Dernek Başkanı Muhammed Salih Ali, “Bize şu ana kadar gelen herhangi bir mülteci ölüm vakası yok. Balıkçıların denizde kaybolduğu iddiaları var ama Suriyelilerden denize çıkan olmadı. Suriyeliler en kötü evlerde otursalar da daha çok tepelik yerlerdeler ve oturdukları binalar çok katlı değil. Bu yüzden yıkım ve ölüm olmadı ama oturdukları binalarda hasarlar var. Muhtarla evleri gezdik, 4-5 evde sıva dökülmeleri, duvar çatlakları tespit ettik. Bu binalar da güvenli sayılmaz ama mecburen insanlar oturuyor” diye konuştu.

Deprem sonrası yardımlarda çok sıkıntı yaşanmadığını da aktaran Ali, “En büyük sorun evlerde tıkanan ekonomi. Çünkü erkek yetişkinler ve çocuk işçiler çalışmaya gidemiyor. Derneğimize gelen en çok talep de iş talebi” dedi.

Reklam