30 Ekim 2020 11:14

Hermes çanta | Hande Fırat'ın ‘Gerçek değil imitasyon’ savunması tepki çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarını boykot çağrısı Hermes çanta yeniden gündeme geldi, Hürriyet yazarı Hande Fırat çantanın imitasyon olduğunu yazarken, sosyal medyada tepkiler yükseldi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarını boykot etme çağrısı üzerine yine gündeme gelen Emine Erdoğan’ın kullandığı 50 bin dolarlık Hermes çanta tartışmaları sürüyor.

Erdoğan'ın boykot çağrısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Emine Erdoğan’ın çantasına atıfta bulunarak, “Sarayın bahçesinde yak” derken. Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’na “Sende zerre kadar yürek varsa eşimle ilgili değil, benimle konuş” demişti ve polemik karşılıklı cevaplarla devam etti. Bugün de Hirriyet’teki köşesinde bir yazı yazan Hande Fırat, Emine Erdoğan'ın çantasının "çakma" olduğunu yazdı. Fırat, Hürriyet'te yer alan yazısında, "Orijinal marka çanta kullanmamaya özen gösteriyor. Yani iddia edildiği gibi büyük rakamlara çanta alınmıyor. Daha çok yerli malını tercih ediyor. Orijinalin yerine çakma yani imitasyonlarını alıyor. Tercihi daha çok geri dönüşüme imkân veren maddelerden çanta ve aksesuvarlar" dedi.

Evrensel gazetesi yazarı Ender İmrek, ‘Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…’ başlıklı yazısında Emine Erdoğan'ın 50 bin dolarlık çantasını eleştirdiği için hakkında hakaret suçlamasıyla dava açılmış, savcı gerekçe sunmaksızın İmrek’in cezalandırılmasını istemişti.

Hermes çanta ile ilgili tartışmalara sosyal medyadan tepkiler de devam ediyor. Hande Fırat’ın yazdığı yazıya tepkiler gelirken, #Çanta hashatagi de Twitter’da Türkiye gündeminde birinci sırada yer aldı.

Sosyal medyada tepkiler şöyle:

(EKMEK VE GÜL)

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Krallık'ta Pizza Express bin 300 işçiyi işten atacak

SONRAKİ HABER

Maden işçileri: Sözler tutulmazsa Ankara'ya yürüyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...