29 Ekim 2020 10:30

DİSK, yeni istihdam paketine ve hak gasplarına karşı işyerlerinde eylemlere başlıyor

DİSK, AKP ve MHP'nin oyları ile komisyonda kabul edilen kıdem tazminatı ve emeklilik hakkının gasbedilmesini hedefleyen yasa teklifinin geri çekilmesi talebiyle eylemlere başlayacak.

DİSK, kıdem tazminatının gasbedilmek istenmesine karşı Ankara'da eylem yaptı | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK, AKP’nin kıdem tazminatı ve emeklilik hakkının gasbedilmesini hedefleyen yasa teklifinin geri çekilmesi talebiyle eylemlere başlayacak.

Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ve Meclis gündemine gelen “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”nin asla kabul edilemez olduğunu belirten DİSK yönetim kurulunun eylem programında şunlar yer aldı:

  • 30 Ekim 2020 Cuma günü, ortak pankart ve dövizlerle birlikte örgütlü olunan tüm işyerlerinde, pandemiye uygun koşullarda bildiriler okunacak, basın açıklamaları yapılacak. Akşam sosyal medya üzerinden yaygın etkinlik düzenlenecek.
  • 2-3 Kasım’da yönetim kurulu üyelerinin de katılacakları bölgelerde geniş katılımlı, kitlesel basın açıklamaları yapılacak.
  • 4 Kasım’da genel başkan ve yönetim kurulu üyelerinin, sendika genel merkez yöneticilerinin ve şube yöneticilerinin katılımlarıyla Meclis önünde basın açıklaması yapılacak. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

{{416986}} 

ÖNCEKİ HABER

5 öğrencisini istismara maruz bırakan öğretmen 52 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

SONRAKİ HABER

Fransa'da Türkiyeli göçmenlerin Ermeni banliyösüne gitmesi engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...