29 Ekim 2020 10:06
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2020 15:48

Karsan fabrikasında 6 işçi koronavirüse yakalandı, hâlâ önlem yok

Bursa’da OSB’de (Organize Sanayi Bölgesi ) bulunan KARSAN Otomotiv fabrikasında 6 işçide COVİD-19 vakası görüldü. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu KARSAN Otomotiv fabrikasında çalışan 6 işçinin korona virüs testi pozitif çıktı.

Fabrikada vakaların görüldüğünü söyleyen bir KARSAN işçisi, “Serviste, çay molalarında sürekli bu konu konuşuluyor. Traktör montaj kısmında çalışan 6 işçinin virüse yakalandığı bilgisi geldi bize. Fabrikada vakaların daha fazla olduğunu düşünüyorum. Önlemler var ama şehirde vaka artışları çok yüksek. Bunu Sağlık Bakanı Bursa’ya geldiğinde de söyledi. Fabrikada önlem almak yetmiyor, şehirde bu kadar fazla artıştan kendimizi nasıl koruyacağız. Vakanın görüldüğü hattın bir günlüğüne kapandığı söylendi bizlere.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN İŞÇİLER GEÇİM YÜZÜNDEN ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYOR

Kronik rahatsızlığı olan işçilerin de çalıştırıldığını söyleyen işçi, “Duyduğumuza göre kronik rahatsızlığı olan bir işçi virüse yakalanmış. Bu şekilde olan işçilerde psikolojik olarak baskı altında kendilerini hissettikleri için çalışmak zorunda kalıyorlar. İnsanlar geçim sıkıntısı yaşadığı için sağlıklarını bir kenara iterek ölümü göze alıp çalışıyorlar” dedi.

Fabrikada örgütlü Türk Metal Sendikasının gelişmeler karşısında sessiz kalmasını da eleştiren işçi, “Sendika aidat aldığı işçisini koruması gerekirken sessiz kalmayı tercih ediyor” diyerek tepki gösterdi.

İşçilerin anlattığı iddiaları KARSAN yönetimine sorduk. Bizlere sorularımızın maille yanıtlanacağı söylenmesine rağmen her hangi bir dönüş yapılmadı. (Bursa/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Arçelik'te tatil planının değişmesine işçiler tepkili

SONRAKİ HABER

5 öğrencisini istismara maruz bırakan öğretmen 52 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...