28 Ekim 2020 13:09

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, stadyum projesinin yeşil alanları azaltacağını söyledi

Mimarlar Odası Denizli Şubesi yaptığı açıklama ile Denizli’de yapılacak ‘Millet Bahçesi’ ve stadyum projelerinin yeşil alanlarda azalma yaratacağı gerekçesiyle iptal edilmesini istedi.

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont | Fotoğraf: Mimarlar Odası

Reklam

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin yeni Stadyum Alanı ile ilgili 14 Eylül’de almış olduğu kararın, karara ek planlamaların, plan açıklama raporu ve plan hükümlerinin iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. 2018 yılında gündeme getirilen Millet Bahçeleri’nin kentlere yeşil alanlar kazandırılmasını amaçladığını hatırlatan Alayont, yapılan projeler ile aksine yeşil alanların azalacağı uyarısında bulundu.

Alayont, Denizli Atatürk Stadyumu’nun iyileştirme çalışmalarına rağmen ihtiyacı karşılamadığı ve sportif faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla yeni bir stadyum açığı ortaya çıktığının kamuoyu tarafından gözlendiğini belirtti. “Hem kentimizin yeni ve modern bir stadyuma sahip olması hem de kentimize estetik, ekolojik, sürdürülebilir ve rekreatif değeri yüksek açık ve yeşil alanların kazandırılması amacıyla mevcut stadyum alanının Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine ait plan değişikliği işlemini kamu yararına atılmış çok olumlu bir adım olarak nitelendirmekteyiz” ifadelerini kullanan Alayont, proje kapsamında Merkezefendi ilçesi Kayaköy mahallesinde yapılması planlanan stadyuma yaklaşık 61 bin metrekarelik bir arsa alanı ayrıldığını aktardı.  

"YEŞİL ALAN 27 BİN METREKARE AZALACAK"

Plan revizyonu öncesi mevcut olan ve planlama sonrası oluşacak olan yeşil alan dağılımına bakıldığında bölgede mevcut durumda 261 bin 824 metrekare olan yeşil alan yoğunluğunun 27 bin 789 metrekare azaldığı ve yeşil alan dengesinin kamu aleyhine bozulduğu uyarısında bulunan Alayont, bu azalmanın, 8188 Ada 1 Parselin kuzeyinde özel olarak planlanan yaklaşık 20 bin 000 metrekare büyüklüğündeki ticari alandan kaynaklandığını belirtti. Alayont son olarak, ilave revizyon uygulama imar planı, plan açıklama raporu ve plan hükümlerinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam