26 Ekim 2020 13:47
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ekim 2020 17:11

Sağlık Bakan Fahrettin Koca: İstanbul'da 28 ilçede vaka artış oranı yüzde 50

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da ilçe belediye başkanlarıyla Kovid-19 salgınına karşı mücadeleyle ilgili toplantı yaptı. Koca, salgının İstanbul'daki seyrini değerlendirdi.

Fotoğraf: Aytuğ Can Sencar/AA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında ilçe belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantıda, İstanbul'daki salgınla mücadele çalışmaları değerlendirildi. Bakan Koca, gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında "Uzun süre gösterdiğimiz başarıyı maalesef sürdüremedik" diyen Koca, salgının 28 ilçede yüzde 50 oranında arttığını belirtti.

28 İLÇEDE YÜZDE 50 ARTIŞ VAR

İstanbul'da vaka sayılarının Türkiye genelindeki vaka sayılarının yüzde 40'ına ulaştığına dikkat çeken Koca, bu tablonun ülke ortalamasından en az 2 kat daha fazla endişe verdiğini belirtti. Koca, "Geçen hafta içinde son bir ayın ortalamasına göre 28 ilçede artış yüzde 50'nin üzerindedir" dedi.

ULAŞIMDA DÜZENLEME GÜNDEMDE

Nüfusun büyük kısmını oluşturan, riski sabah akşam göğüsleyen işçi, memur çalışan kesimin işe aynı saatte gidip aynı saatte dönmesinin mümkün mertebe önlenmesini amaçladıklarını belirten Fahrettin Koca; otobüs, metrobüs ve tramvay seferlerine ek seferler konulması, saat düzenlemesi yapılması gibi önlemleri gündeme aldıklarını söyledi.

"VAKA SAYILARI EN GÜÇLÜ UYARI"

"Vaka sayılarındaki artıştan daha güçlü bir uyarı düşünemiyoruz" açıklaması yapan Koca, dışarı çıkma mecburiyeti olmayanları evden çıkmamaya çağırdı. "Salgınla savaş tek başına kurumların gücüyle kazanılamaz" diyerek alınması gereken bireysel önlemlere bir kez daha dikkat çeken Koca, memleketlerinden İstanbul'a dönenlerin buluşmalardan kaçınması; zorunlu olmadıkça akrabalarla, başka ailelerle bir araya gelinmemesi gibi önlemleri yineledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Paul Pogba, Fransa Milli Takımını bıraktığı iddialarını yalanladı

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesi'nin uzaktan eğitim sistemi EgeDers ilk günden çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...