25 Ekim 2020 19:37
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ekim 2020 13:33

Erdoğan’dan ‘Evimize ekmek götüremiyoruz’ diyen minibüsçüye: Bu laf bana abartı geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evimize ekmek götüremiyoruz” diyen minibüsçüye, “Bu laf bana abartı geldi. Al bu keyif çayını iç” diyerek çay fırlattı.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Fırat Özdemir / AA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’da minibüsçüler ile girdiği diyaloğu paylaştı.

Minibüsçüler, Erdoğan’a yaşadıkları sorunu anlatmaya çalışırken bir Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı olan minibüsçü Mesut İnce'nin, "Evimize ekmek götüremiyoruz" sözlerine karşılık Erdoğan, “Bu biraz bana abartı geldi. Çok abartılı geldi. Keyif çayı.. Bu çayı iç” diyerek çay fırlattı.

"ESNAF OLARAK ŞAŞIRDIK, BEKLEMİYORDUK"

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Mesut İnce, AKP üyesi olduğunu belirterek “Biz esnaf olarak orada şaşırdık, beklemiyorduk. Kırıldık, üzüldük” dedi. Erdoğan ile diyalogunu anlatan İnce, “Çözüm öneriniz nedir?' diye sorsaydı Bağ-Kur ödemelerinin dondurulması, esnafa bir yıl kredi desteği, mevcut kredilerin ertelenmesi gibi üç ana maddemiz vardı. Bizim talebimiz “Para verin” değil. Esnafın durumu çok kötü, servisçinin durumu çok kötü. Okullar açıldı haftada iki gün her araçta 1-2 öğrenci. Biz de velilere hatır gönülle götürüyoruz, yani onları kırmamak adına. Zarar ediyor şu an servisçi" diye belirtti.

 "Esnaf olarak orada şaşırdık, biz beklemiyorduk" diyen İnce, "Esnaf araçlarını satıyor, büyük şirketler araçlarımızı alıyor. Artık bireysel esnaflıktan çıkıyor, şirketlerin eline gidiyor. Biz 12 yaşındaki aracı çöpe atıyoruz, sıfır araç alıyoruz 450 bin liraya. 450 bin liralık aracı bize faizsiz verseler aylık ödemeyi 60 aya bölseler o şekil ödememiz yine mümkün değil, bizim öyle bir kazancımız yok" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Azerbaycan ile Ermenistan arasında geçici ateşkes yürürlüğe girdi

SONRAKİ HABER

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un Kovid-19 testi pozitif çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...