23 Ekim 2020 08:56

İngiltere'de Futbolcu Marcus Rashford'a destek, Başbakan Johnson'a lanet yağdı

İngiltere’de okulların tatil günlerinde yoksul çocuklara öğle yemeği verilmesi önerisini reddeden Boris Johnson hükümeti halktan tepki görürken, öneriyi ortaya atan Futbolcu Rasford’a destek büyük.

Marcus Rashford (solda) ve Boris Johnson | Fotoğraflar: Instagram ve Tayfun Salcı/AA | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’de yoksul ailelerin çocukları, okul günlerinde öğle yemeklerini okulun kantininde ücretsiz alıyorlar. Bu olanağın tatillerde de sunulması için bir kampanya başlatan Manchester United’ın oyuncusu Marcus Rashford’ın önerisinin iktidardaki Muhafazakar Parti oyları ile reddedilmesi büyük tepti gördü.

Başbakan Boris Johnson, konuya ilişkin “Yeterince yardım yapıyoruz” derken halktan Rashford’a yoğun bir destek geldi. “Rashford’layız”, “Tüm çocuklar önemlidir” mesajları yayımlayan binlerce kişi ve kampanya grupları, Johnson iktidarını ve Muhafazakar Parti’yi lanetledi. Aynı şekilde, “Rashford’layız 322 ile yan yana gelemeyiz” mesajları ile parlamentoda oylamasında ret oyu veren 322 Muhafazakar Partili milletvekiline tepki gösterildi.

İngiltere’de açlık sınırında yaşayan 1.4 milyon çocuk bulunuyor.

HALK, TV PROGRAMINDA DA SIKIŞTIRDI

İngiltere’de her perşembe akşamı BBC’de yayımlanan Question Time (Soru Sorma Zamanı) programına katılan Muhafazakat Partili eski Eğitim Bakanı ve şimdiki Kültür Sanat ve Spor Bakanı Nicky Morgan, yayına katılan seyircilerin sorduğu sorulara cevap vermekte zorlanırken, yoksul çocukların açlığına değinmemek için ter döktü.

Tüm katılımcılar, milletvekillerinin böyle bir soruna hangi vicdanla ret oyu verdiklerini anlamakta zorlandıklarını söylemelerinin üzerine Morgan, “Rashford popülist bir iş yapıyor” diyerek verdiği oyu savunmaya çalıştı.

RASHFORD’A BÜYÜK DESTEK

Mart ayında yayılan koronavirüsle birlikte kapatılan okullardaki yoksul çocukların beslenmesi için kampanya yürüten Futbolcu Rashford ise, ilk günlerde doğup büyüdüğü Manchester’daki çocuklara gıda ulaştırma çalışmasına katıldı. Daha sonra kampanyasını genişleterek “tüm ülkedeki çocukların yoksulluktan kurtulması” amacıyla bir çalışmaya dönüştüren Rashford, başta Manchester Unitedlı takım arkadaşları ve Liverpool oyuncuları olmak üzere birçok futbolcudan da destek gördü.

Rashford en büyük desteği ise halktan aldı. Özellikle son iki gündür İngiltere’de konuşulan birkaç konudan biri bu kampanya.

Çok yoksul bir aileden gelen ve zamanında defalarca yatağa aç gittiğini kendisi de ifade eden Rashford, antreman ve maç saatlerinin dışındaki tüm zamanını çocuklar için harcıyor.

Rashford’ın kampanyası kapsamında Manchester, Liverpool, Wilmslow, Shropshire, Telford, Anglesey, Teesdale, Rotherham, Didsbury, Hexham, İlfracombe, Warrington, Stevenage, Blyth, Nottingham, Leek, Barrow-in-Furness, Whitley Bay, Urmston, Devon, Wirral, Bristol, Wigan, Sheffield, Bolton gibi şehirlerde çocuklara gıda yardımı depoları oluşturuldu.

Bu bölgelerden gelen mesajları paylaşan Rashford, “Bireyci olunmayan, nazik bir birliktelik. İşte benim arzuladığım İngiltere” diyerek yapılan yardımlara ve desteğe teşekkür etti.

ÖNCEKİ HABER

Munzur Gözelerine beton ve mermer döşendi

SONRAKİ HABER

Ordu'da Çiftlik halkının direnişi sonuç verdi, HES şirketinin şantiyesi yıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...