22 Ekim 2020 09:10

İngiltere hükümeti "çocuklar aç yatsın" dedi

Açlık sınırında yaşayan 1.4 milyon çocuk için, okulların tatil olduğu günlerde ücretsiz öğle yemeği talebi meclise sunuldu. İktidardaki Muhafazakar Parti’nin "Hayır" oyu nedeniyle öneri reddedildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

İngiltere’de başta Manchester United’ın genç futbolcusu Marcus Rashford olmak üzere birçok kampanya grubu ve kişinin yürüttüğü "Çocuklar okullarda verilen yemekten tatilde de yararlansın" kampanyası İngiltere Parlamentosuna taşındı.

Açlık sınırında yaşayan 1.4 milyon çocuğun aç yatağa gitmemesi için parlamentoda dün yapılan oylamada, iktidardaki Muhafazakar Parti karşı oy kullanarak, çocukların tatil günlerinde gıda yardımı almasına engel oldu.

Futbolcu Marcus Rashford’ın çağrısı ile başlayan imza kampanyasında toplanan yüz binlerce imzadan dolayı parlamentoda gündem yapılmak zorunda kalınan sorunla ilgili İşçi Partili milletvekilleri, "Çocuklara tatillerde ücretsiz yemek verelim" derken, hükümetin, salgın döneminde daha da zor durumda alan aileleri ve çocukları sefalete ittiğine dikkat çektiler.

İşçi Partisi tarafından parlamentoya taşınan önerinin oylamasında, 261 milletvekilinin “Evet” oyuna karşı, 322 milletvekili önergeyi reddetti.

RASHFORD: MÜCADELE DEVAM EDECEK

Oylamanın sonucunu öğrendikten sonra açıklama yapan Rashford ise, “Hiçbir çocuğun aç yatağa gitmesini istemiyorum. Bunun için kampanya yürütmeye devam edeceğim. Tatillerde de yoksul çocukların ücretsiz yemekten yararlanması, benim mücadelemin bir parçası. Asıl olarak tüm çocukların yoksulluktan kurtulması ve çocukların aç yatağa gitmemesi için mücadeleye devam edeceğim” dedi.

5 kişilik bir ailenin çocuğu olan ve çocukluğunda defalarca aç yatağa gitmek zorunda kaldığını söyleyen Rashford, salgın döneminde okulların kapanmasından dolayı çocuklar için yemek yardımı örgütlemiş ve hükümete bir mektup yazarak uyarmıştı.

İktidardaki Muhafazakar Partili bir çok milletvekili, sosyal medya hesaplarından Rashford’a suçlamalarda bulunurken, birçok sanatçı, İşçi Partli milletvekili, sendikacı ve halkın büyük bir çoğunluğu Rashford’a destek mesajları yayımladı.

EĞİTİMCİLERDEN DESTEK

Ulusal Eğitim Sendikası (NEU) Genel Sekreteri Kevin Courtney yayımladığı mesajda "Milletvekilleri çocukların aç kalması için oy kullandılar. Eğitimciler olarak biliyoruz ki; bir sonraki yemeğin kaygısında olan çocukların eğitimde başarısı da zor oluyor. Tüm çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor" dedi. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner da mesajında, karşı oy kullanan milletvekillerine seslenerek "Bu gece nasıl rahat uyuyacaksınız?" diye sordu.

ÖNCEKİ HABER

Çiğli Belediyesi ve Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube kadrolu işçiler için TİS imzaladı

SONRAKİ HABER

CHP ve HDP'den "Bütçe görüşmeleri Kovid-19 nedeniyle canlı yayınlansın" talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...