Tarımla ilgili torba yasanın Meclisteki görüşmeleri ertelendi
AKP’nin tarım politikaları ile ilgili hazırladığı ve ormanlar, tarım alanları, tütün ve alkol gibi pek çok konuya dair değişiklik içeren torba yasanın görüşmeleri ertelendi.

Fotoğraf: Envato
İLGİLİ HABERLER

"Gıdada sansüre hayır, gıdaya yönelik ifade özgürlüğü kısıtlanamaz"

AKP, tarımla ilgili torba teklif hazırlıyor: Ormanlar, tarım alanları ve tütün
Gıda ve tarım alanında yasada değişiklik öngören torba yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) görüşmeleri ertelendi.
Meclis gündemine giren “Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” başlıklı torba yasa tasarısının görüşmelerinin ertelendiği belirtildi. Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tasarının sivil toplum örgütleri ile birlikte ele alınarak yeniden Meclise getirileceğini ifade etti.
TORBA YASA PEK ÇOK KURUM VE KİŞİ TARAFINDAN TEPKİYLE KARŞILANMIŞTI
Çok sayıda çevre örgütü, gıda topluluğu ve meslek örgütü, gıda ile ilgili torba yasa tasarısının 28., 29. ve 30. maddelerinin gıdaya yönelik ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı düzenlemeler içerdiğini belirterek yasadan çıkarılmasını talep etmişti. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et