Bakırköy Belediyesindeki işçiler ve emekçiler TİS hakları için ortak eylem yaptı

Bakırköy Belediyesi eylemlere katılan iki işçiyi işten attı. Genel-İş üyesi işçiler ile Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler, TİS hakları ve işten atılan arkadaşları için ikinci kez ortak eylem yaptı.

13 Ekim 2020 13:57
Paylaş

Murat UYSAL
İstanbul

Bakırköy Belediyesindeki Genel-İş üyesi işçiler ile Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler ikinci kez ortak eylem yaparak TİS haklarını istedi. Eylemlere katılan iki işçi "iş güvenliğini tehlikeye atma" gerekçesiyle işten atıldı. 

Bakırköy Belediyesi bünyesinde çalışan ve Yüksek Hakem Kurulu tarafından iki yıl yüzde 4’lük zamma mahkum edilen Bakırköy Belediyesindeki Genel-İş üyesi işçiler ile 18 aydır toplu sözleşmeleri imzalanmayan KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler ortak eylem yaparak TİS haklarını istedi. Eylemlere katılarak TİS hakkını savuna iki işçi iş kanununun 25. maddesi gerekçe gösterilerek işten atıldı. 

"İŞÇİLER EYLEMLERE KATILDIKLARI İÇİN İŞTEN ATILDI"

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen DİSK'e bağlı Genel-İş üyesi işçiler ve KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler Bakırköy Belediyesi önüne yürüdü. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda işten atılan iki işçi için açıklama yapan Genel-İş Avrupa Yakası 2 No’lu Şube Başkanı Adil Çiftçi, "İki arkadaşımız haklarını savundukları eylemlere katıldıkları için işten atılmıştır. İşten atılan arkadaşlarımız geri alınsın" dedi.

18 aydır toplu sözleşmeleri imzalanmayan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler adına konuşan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Adem Erdem, "Her yerde teşhir etmemiz gereken bir şey var ki o da burada 'hak, hukuk, adalet' kavramının olmayışıdır. Mevcut kazanımları işçinin memurun elinden almaya çalışan bir anlayış var. Sosyal demokrat zihniyetle mevcut yönetimin uzaktan yakından ilişkisi yoktur" dedi.

PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK EYLEME ÇAĞRI

Çağrı yapmalarına rağmen eylemlere katılmayan muhalif basını eleştiren şube başkanı Adem Erdem, "Adlandırırken, daha demokrat, ilerici, çağdaş emekten emekçiden yana olduğunu düşündüğümüz basının bir kısmı ne yazık ki bu görüntü kendi kapısının önünde olunca görmezden geliyor. Adına muhalif denen basınımız emeğin hakkı Bakırköy'de gasbedildiğinde kör sağır dilsizi oynuyor" dedi.

Perşembe günü yapılacak eyleme çağrı yapan Adem Erdem, "Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları aramızda olacaklar, tüm emek bileşenlerini aramızda görmek isteriz" dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Soylu, “Berduş” dedi, Terkoğlu ve Pehlivan'ın koruma kararını kaldırdı

SONRAKİ HABER

İBB Şehir Tiyatrolarında sahnelenecek Kürtçe oyun yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...