11 Ekim 2020 14:18

Dışişleri, Yunanistan Dışişleri Bakanının Türkiye'ye yönelik sözlerine yanıt

Ankara-Atina arasındaki istikşafi görüşmelerin Türkiye tarafından durdurulduğunu söyleyen Yunanistan Dışişleri Bakanı'na, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tepki gösterdi: Yunanistan'ın talebi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'ye yönelik iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "İstikşafi görüşmeler 2016'da Yunanistan'ın talebi üzerine durdurulmuştur. Bunun Türkiye'den kaynaklandığı iddiası kamuoyunu yanıltmaya matuftur. Aynı şekilde istikşafi görüşmelerde tek bir meselenin ele alındığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Ankara-Atina arasındaki istikşafi görüşmelerin Türkiye tarafından durdurulduğunu iddia eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın açıklamalarına Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy şu ifadeleri kullandı:

"İstikşafi görüşmeler 2016'da Yunanistan'ın talebi üzerine durdurulmuştur. Bunun Türkiye'den kaynaklandığı iddiası kamuoyunu yanıltmaya matuftur. Aynı şekilde istikşafi görüşmelerde tek bir meselenin ele alındığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Bu görüşmelerin amacı, iki ülke arasında birbirleriyle bağlantılı tüm meselelerin çözüme kavuşturulmasıdır. Diğer taraftan, Maraş sahil şeridini halka açan Türkiye değil, KKTC hükümetidir. Yunan-Rum ikilisinin bu adımı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali olarak nitelendirmesi ve burada denize giren insanların uluslararası güvenliği tehdit ettiği iddiası ciddiyetten uzak, gülünç bir iddiadır. Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'deki meselelerini ülkemizle samimi bir diyalogla çözmek yerine, AB'yi Türkiye'ye karşı koz olarak kullanmaya çalışması sonuç vermeyecek bir çabadır. Yunanistan tehdit ve şantaj dilinin işe yaramayacağını artık anlamış olmalıdır." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da toplu ulaşım yarın saat 06.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesinden Hilton Oteli bahanesi: Ticari sır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...