08 Ekim 2020 08:46

Pınar Gültekin davasındaki "ek kovuşturmaya yer olmadığı" kararına itiraz edildi

Pınar Gültekin cinayetinde katil Cemal Metin Avcı’nın ailesi ve akrabası hakkında verilen "ek kavuşturmaya yer olmadığı" kararına itiraz edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin'e ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, katil Cemal Metin Avcı'nın annesi A. Avcı ve babası S. Avcı ve akrabası olduğu öğrenilen Şükrü Gökhan O. hakkında "kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verildi.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine, şahıslar hakkında verilen "ek kovuşturmaya yer olmadığı" kararının kaldırılması yönünde itirazda bulundu.

SANIK HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, KARDEŞİ HAKKINDA 5 YIL HAPİS İSTENDİ

Davaya ilişkin Habertürk TV'de konuşan Av. Rezan Epözdemir, "Planlı, programlı ve canavarca hisle işlenmiş bir cinayet var. Bu cinayette yardım eden başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz. Kardeşin de suç delillerini değiştirdiğini görüyoruz. Bugün iddianame kabul edildi. Sanık için 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' istemli 'tasarlayarak kasten öldürmek'ten dava açıldı. Kardeşi için de 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı" dedi.

"BAŞKA YARDIM EDENLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Epözdemir, devamında "Biz başka yardım edenler olduğunu düşünüyorduk. Bu reddedildi biz de itiraz ettik. Diğer şüphelilerin de yardım ettiğini düşünüyoruz. Araçların MOBESE kayıtları, telefon trafiği var. Olay yerinde DNA örnekleri çıkmış durumda. 3 şüpheli hakkında anne, baba ve ortak bakımından da dava açılmasını istiyoruz. Tek faile odaklanmışken, iki sanık hakkında dava açılması yeterli değil. 1.83 boyundaki maktülenin 1.70 boyundaki birisi tarafından varile konuşması akla mantığa aykırı" ifadelerini kullandı.

9 Kasım'da saat 10.30'da duruşma olduğunu anımsatan Epözdemir, "Orada iddialarımızı mağdur aileyle ileteceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan’da bir fabrikada yangın çıktı

SONRAKİ HABER

AKP 16 yılda 1609 acele kamulaştırma kararı çıkarmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...