21 Temmuz 2020 04:22
Son Güncellenme Tarihi: 22 Temmuz 2020 10:29

5 gündür haber alınamayan Pınar Gültekin'in öldürüldüğü ortaya çıktı

Günlerdir kayıp olan Üniversite Öğrencisi Pınar Gültekin'in cansız bedeni bulundu. Gözaltına alınan Pınar Gültekin'in eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tutuklandı.

Pınar Gültekin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla'nın Ula ilçesinde 5 gün önce kaybolan ve cansız bedeni ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldüren katil zanlısı Cemal Metin Avcı,  jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Jandarma ve polis ekiplerince alınan yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarılan Avcı, "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan tutuklandı.

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde yaşayan Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin'den 16 Temmuz’dan bu yana haber alınamıyordu. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Menteşe ilçesinin Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi buldu. Toprağa gömülü cesedin, günlerdir kayıp olan Pınar Gültekin’e ait olduğu tespit edildi. 

KATİL ZANLISI İTİRAF ETTİ

Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı gözaltına alındı. Kendisiyle birlikte olmayı reddetmesi üzerine Cemal Metin Avcı'nın Pınar Gültekin'i darbedip bayılttığı ve ardından boğarak öldürdüğü öğrenildi. Evinde gözaltına alınan katil zanlısı Avcı, jandarmada verdiği ifadede Gültekin’i öldürdüğünü itiraf etti. Avcı, öldürdüğü Gültekin’in cenazesini önce yakmaya çalıştığını, sonrasında ise betona gömdüğünü anlattı.

CEMAL METİN AVCI'NIN PET ŞİŞEYE YAKIT DOLDURDUĞU GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

DHA'da yer alan haberde, katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın, cinayetin yaşandığı gecenin öncesinde akaryakıt istasyonuna gelerek pet şişeye yakıt doldurduğu görüntülere yer verildi.

AİLEDEN DNA ÖRNEĞİ ALINDI 

Gültekin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, cenazenin tanınmayacak halde olması nedeniyle ailesinden DNA örneği alındı. Avukatların yaptığı görüşmenin ardından, cenazenin aileye teslim edilmesine karar verildi.

GÜLTEKİN'İN CENAZESİ AİLEYE TESLİM EDİLDİ

Pınar Gültekin'in yakınlarına teslim edilen cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine gönderildi. Genç kızın tabutu cenaze aracına taşınırken, arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Acılı baba Sıddık Gültekin kızının cenazesini toprağa vermek için Bitlis'e gitmek üzere yola çıktı.

Baba Sıdık Gültekin, DNA sonucunun uzun sürmesi ve 15 gün Muğla’da bekletilme ihtimallerine  “Kızım burada okul okuyordu. Bir tane cani kızımı vahşice burada öldürdü. Ben burada kızımın cenazesini almaya gelmişim. Kızımın cenazesini sessiz sedasız almak istiyorum. Fakat savcı bey çıkıp bana acaba kızınız mı değil mi diye DNA testi istiyor. Ben böyle bir hükümet, devlet, Türkiye ve adalet istemiyorum. Bir baba 15 gün süre ile burada bekliyorsa ben Türk vatandaşı olmaktan nefret duyarım. Cenazemi bir an önce istiyorum. Cenazeyi Bitlis Hizan’a götüreceğim” diyerek tepki göstermişti.

ÖZGECAN'IN ARDINDAN "ARTIK YETER" DEMİŞTİ

Pınar Gültekin'in, 2015 yılında Tarsus'ta tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Özgecan Aslan’ın ardından ''Bir türlü geçmiyor, sanki kız kardeşimin başına gelmişçesine canım acıyor, içim parçalanıyor. Nice Özgecanlar gitti, artık yeter'' diyerek tweet attığı görüldü.

BAKAN SELÇUK, DAVAYA MÜDAHİL OLACAKLARINI AÇIKLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Pınar Gültekin'in öldürülmesi davasına müdahil olacaklarını bildirdi. Selçuk, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Davaya müdahil olarak katilin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi'nde yaşayan Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da günü evinden ayrıldı. İstanbul’da yaşayan abla Sibel Gültekin, telefonda görüştüğü kardeşinden bir daha haber alamadı. Kardeşinin hayatından endişe duyan abla, annesi Şefika Gültekin ile birlikte Muğla’ya geldi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin’in bulunması için ailesi tarafından Akyaka Karakol Komutanlığına kayıp ihbarında bulunuldu. İhbarın ardından genç kadının bulunması için jandarma ekiplerince arama çalışması başlatıldı.

Sibel Gültekin, kardeşinin Akyaka'da kendi evinde kaldığını belirtip, "Onunla en son geçen perşembe günü saat 15:00 sıralarında telefonla görüştüm. Menteşe ilçesindeki alışveriş merkezinde olduğunu söyledi. Daha sonra telefonu kapandı ve bir daha ulaşamadık. Gerekli yerlere durumu bildirdik. Akyaka’da ertesi gün görüldüğü söylendi" dedi. (HABER MERKEZİ)

-

ÖNCEKİ HABER

Meksika'da yılın ilk 6 ayında 489 kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

Ayasofya’da fresk ve mozaikler namaz sırasında "yelken perde" sistemiyle kapatılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...