Atina’daki davada ırkçı Altın Şafak'ın "suç örgütü" olduğu kararı verildi

Yunanistan’da Neonazi Altın Şafak partisi hakkında açılan davada Altın Şafak'ın suç örgütü olduğuna hükmedildi. Dava öncesi mahkeme önünde toplanan on binlerce antifaşiste ise polis saldırdı.

07 Ekim 2020 07:16
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ekim 2020 08:15
Paylaş

Atina’da mahkeme Neonazi Altın Şafak partisi hakkında kararını açıkladı. Mahkeme, partiyi “suç örgütü olarak faaliyet göstermek”ten suçlu buldu. Parti Lideri Nikos Mikaloliakos da dahil olmak üzere yedi eski milletvekili, suç örgütünü yönetmekten suçlu bulundu.

Mahkeme diğer sanıklar hakkındaki kararlarını da açıklamaya başladı. İlk kararlara göre antifaşist Rapçi Pavlos Fyssas’ın katili Giorgos Roupakias tüm suçlardan suçlu bulundu. PAME’li sendikacılara saldıran 4 sanık suçlu bulundu. Mısırlı bir göçmen balıkçıya saldıran 5 sanık da suçlu bulundu.

Yunanistan’da çok sayıda ırkçı saldırıyla gündeme gelen ve önceki dönemlerde Mecliste de yer alan Neonazi Altın Şafak partisi hakkında açılan mahkemenin karar duruşması görülüyor. Alexandras Caddesi’ndeki mahkeme önünde toplanan on binlerce antifaşist “Masum değiller. Naziler cezaevine” sloganları attı. Karar açıklandığı sırada Altın Şafak'ı protesto eden antifaşistlere polis saldırdı.

Altın Şafak partisi ülkedeki göçmenleri, devrimcileri ve anifaşistleri hedef alan saldırılar düzenlemekle suçlanıyordu. Altın Şafak’ı mahkemeye götüren süreç partinin bir üyesinin müzisyen rapçi Pavlos Fyssas’ı öldürmesiyle başlamıştı.

(DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Silopi Termik Santrali - 1. Bölüm | Çepeçevre Yaşam

SONRAKİ HABER

Ozinian: Türkiye artık uluslararası kamuoyunun ne düşündüğüne aldırmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa