06 Ekim 2020 07:49
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ekim 2020 08:43

Ziya Selçuk açıkladı: 12 Ekim'de yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçiliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar ile köy okulları ve özel gereksinimli öğrencilerin tümünün 12 Ekim'de yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, düzenlediği basın toplantısında yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçileceğini duyurdu. Selçuk, 12 Ekim Pazartesi gününden itibaren 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar ile köy okullarının tüm kademeleri ve özel gereksinimli öğrencilerin tüm kademe ve sınıf düzeyinde yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu. Uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin birlikte yürütüleceğini belirten Selçuk, öğrencilerin haftanın 2 günü okulda olacağını ve okulda kalış süresinin de eskisine kıyasla kısa olacağını söyledi. Velisinin okula göndermek istemediği öğrencilerin devamsız sayılmayacağını belirten Selçuk, ancak bu öğrencilerin her koşulda devam ettiği sınıf müfredatından sorumlu olacağını söyledi.

Ziya Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İKİNCİ AŞAMAYA GEÇMEYE HAZIRIZ"

"31 Ağustos Pazartesi günü uzaktan eğitim ile yeni öğretim yılının ilk zilini çalmış olduk. Aşamalı geçiş planlamamızın ilk basamağını hayata geçirerek 21 Eylül Pazartesi günü de okul öncesi eğitim öğrencilerimiz ve okulla duygusal bağ kurması ihtiyacını çok önemsediğimiz ilkokul 1. sınıf öğrencilerimiz ile de yüz yüze eğitime başlamış olduk. Hijyen ve sosyal mesafe standartları ile koruyucu, önleyici  tedbirler eşliğinde okullarımızda yüz yüze eğitimdeki ilk aşamamızda üçüncü haftadayız. Süreci planladığımız şekilde yönettiğimiz ve iyi sonuçlar aldığımız için çok şükür ki ikinci aşamaya geçmeye hazırız."

2, 3, 4, 8 VE 12. SINIFLAR İLE KÖY OKULLARI VE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERİN TÜMÜ YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLAYACAK

"İlkokulda 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda -ki zaten 1. sınıf başlamıştı- ortaokulda 8. sınıf, lise hazırlık ve 12. sınıflarımız ile köy okullarımızın tüm kademelerinde ve özel gereksinimli öğrencilerimizin de tüm kademe ve sınıf düzeyinde yüz yüze eğitime başlayacak olmanın mutluluğunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Temennimiz elbette tüm öğrencilerimizle yüz yüze sağlıkla, güvenle eğitime başlamak. Onlara da güzel haberi en kısa sürede vermeye elbette çok arzu ediyoruz."

"UZAKTAN EĞİTİM İLE YÜZ YÜZE EĞİTİM BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK"

"12 Ekim Pazartesi günü itibarıyla yüz yüze eğitime başlayak olan kademelerdeki öğrencilerimiz için de tıpkı ilkokul birinci sınıf öğrencilerimizde olduğu gibi yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık."

ÖĞRENCİLER HAFTANIN 2 GÜNÜ OKULDA OLACAK

"Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz haftanın 2 gününde okullarımızda olacaklar. Sınıf mevcutlarımız daha önce olduğu gibi yine Bilim Kurulunun tavsiye karaları doğrultusunda yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacak. Çocuklarımızın okulda kalış süreleri de eskisine nazaran kısaltılacak. Bu konudaki tüm teknik ayrıntıları bu hafta içinde tüm sınıf düzeyleri ve okul kademeleri için sizlerle paylaşma imkanımız olacak."

VELİSİNİN OKULA GÖNDERMEK İSTEMEDİĞİ ÖĞRENCİ DEVAMSIZ SAYILMAYACAK

"Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası bizim için çok önemli demiştik. Bu aşamada da isteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere yönelik olarak da esneklik tanınacaktır. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak. Ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencimizin mutlaka uzaktan eğitim ile derslerine devam etmesi gerekiyor. Çünkü öğrencilerimiz her koşulda devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacaklar."

KÖY OKULLARININ ÖZEL DURUMU

"Köy okullarımızın ilkokul ve ortaokul olmak üzere tüm sınıf seviyeleri açılıyor. Mevcut yönetmelikte öğrenci sayısı az olduğunda öğrenciler taşımalı eğitim yoluyla en yakın okula, taşıma merkezine yönlendiriliyordu. Geçtiğimiz hafta yayımladığımız bir yönetmelik değişikliği ile beraber bundan böyle öğrenci sayısına bakılmaksızın, köylerdeki okullarımızın ve velilerimizin tercihlerine bağlı olarak bu okullar açık kalacak. Bu süreçte il hıfzıssıhha kurullarının koşullarını uygun görmediği köy okulları ise yüz yüze eğitime devam edemeyecek. Yani burada merkezi bir karar söz konusu değil, duruma göre, salgının seyrine göre il hıfzıssıhha kurullarının ortaya koyacağı görüşe göre de bazı okulların açılmaması ve sonradan kapatılması bölgeye göre değişiklik arzedebilecek."

UZAKTAN EĞİTİMDEKİ SORUNLAR

"Uzaktan eğitimin ana mecrası olan TRT EBA, ilkokul ve lise kanallarında tüm yayınlarımız günde 3 kez tekrar ediliyor. Çünkü bazı çocuklarımız kaçırabiliyorlar, aynı zamanlamaya uyabiliyorlar, kardeşler dolayı bazı esneklikler gerekebiliyor.

Bu arada dijital eğitim platformumuz EBA da öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edecek. Bilgisayar ve internet konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimiz için Türkiye genelinde 12 bin 111 EBA Destek Merkezi oluşurduk. EBA Destek Noktaları, internet erişimi ya da bilgisayar erişimi konusunda sorun yaşayan çocuklarımızın evlerine en yakın olan bir okula gidip istedikleri kadar oradan faydalanmaları, çalışmalarını mümkün kılıyor. Bu sayıların artması için uğraşıyoruz ve artmaya devam edecek. Öğrencilerimiz bu anlamda kendilerine en yakın noktaya ulaşabilirler, okul yöneticilerine, öğretmenlerine sorabilirler, ayrıca meb.gov.tr adresinden de kendilerine en yakın destek noktasını öğrenebilirler."

"500 BİN TABLET DAĞITILACAK"

"İhtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecindeki tablet bilgisayar gereksinimi de karşılanacak. Bakanlık olarak ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet ulaştıracağız. Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hızla ulaşabilmesi için hazırladığımız bir dağıtım stratejisi var. Buna göre hareket edilecek ve önümüzdeki haftadan itibaren de öğrencilerimize tablet bilgisayarlar peyderpey ulaşmaya başlayacak. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailelerinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik ve bu kriterleri de resmi veriler üzerinden öncelendirdik. Cihazların dağıtım süreci il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek ve bu cihazlar okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak. Ayrıca diğer kurumlar tarafından sunulan ayni ve nakti bilgisayar yardımları da aynı süreçle çocuklarımıza ulaştırılacak." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi Manisa İl Örgütü'nden HDP'ye dayanışma ziyareti

SONRAKİ HABER

Kobanê eylemlerinde yakınlarını kaybedenler anlattı: Ölümleri ağırlaştıran cezasızlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...