05 Ekim 2020 23:42

Yazarımız Ceren Sözeri ve Evrensel'e açılan dava yarın görülecek

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak'ın "Ticari itibarım zedelendi" diyerek yazarımız Ceren Sözeri ve Evrensel'e açtığı dava yarın görülecek.

Fotoğraf, Ceren Sözeri'nin kişisel arşivinden alınmıştır.

Paylaş

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak’ın Evrensel Yazarı Ceren Sözeri ile Evrensel'e açtığı 200 bin liralık tazminat davasına yarın (7 Ekim) devam edilecek. Dava, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yarın saat 11.00'de görülecek.

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, Evrensel Yazarı Ceren Sözeri’nin 31 Mart seçimleri sonrasında kaleme aldığı “AKP’ye kim oy kaybettirdi?​” başlıklı yazı nedeniyle Evrensel’e ve Ceren Sözeri’ye 200 bin liralık tazminat davası açmıştı. 4 Mart’ta görülen davanın ilk duruşması hakimin mazeret iznine ayrılması nedeniyle ertelenmişti.

Bünyesinde Sabah, Takvim, ATV, A Haber gibi iktidara yakın yayın yapan gazete ve televizyonlar bulunan Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak’ın “Ticari itibarının zedelendiği” iddiasıyla açılan davada Sözeri ile birlikte Evrensel ve yayıncı şirketten aynı suçlama ile toplamda 200 bin TL talep ediliyor.

ANADOLU AJANSININ SEÇİM GECESİ PERFORMANSI

Yazı esas olarak Anadolu Ajansının seçim gecesi perfomansına ilişkindi. Sözeri yazıda 14 saat hiçbir veri güncellemesi yapmayan ve muhalifinden yandaşına her kesimin tepkisini çeken Anadolu Ajansının nasıl kurulduğunu, 2012’de Medya-İş adlı sendikanın örgütlenme sürecini, çalışanlarının zorla bu sendikaya üye yapılması sonrasında nasıl bir propaganda aracına dönüştürüldüğünün tespitini yapıyordu.

ABSÜRT DAVA SEBEBİ

Ceren Sözeri bir önceki duruşma öncesi yazıda asıl vurgulamak istediğinin, bir medya sahibi ya da yöneticisinin bir gazeteci ya da yazara “Ticari itibarının zedelendiği” gerekçesiyle dava açmasının absürt olduğunu belirterek “Medyada itibar doğru haber yapılarak, etik kurallara uyarak elde edilir ve medya eleştiriye en açık alanlardan biridir. Düşünce özgürlüğü kapsamında herkes medyayı eleştirebilir, eleştiriyor da, Evrensel de eleştiriliyor. En son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim, bir medya patronu ya da yöneticisi yazılan bir yazı ya da haber nedeniyle ticari itibarının zedelendiğini düşünüyorsa ona en başta ‘Başka bir iş yapması’ önerilir” demişti. Sözeri ayrıca “Otoriter rejimler altında gazeteciler maalesef aynı zamanda basın özgürlüğü aktivisti haline geliyorlar.” demişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Edremit'te Eğitim Sen'den 5 Ekim basın açıklaması

SONRAKİ HABER

Mezopotamya Ajansı’nın Van bürosuna baskın: 4 gazeteci gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...