5 Ekim 2020 10:43

Efemçukuru için İZSU'nun açtığı davaya Elele Hareketi’nden destek geldi

Efemçukuru için Elele Hareketi, Efemçukuru altın madeninin kapasite arttırmasına ilişkin İZSU’nun açtığı davaya destek vererek, 16 Ekim’de yapılacak keşfe İzmirlileri davet etti.

Efemçukuru için İZSU'nun açtığı davaya Elele Hareketi’nden destek geldi

Fotoğraf: Evrensel

Efemçukuru için Elele Hareketi, Efemçukuru altın madeninin kapasite arttırmasına ilişkin İZSU’nun açtığı davaya yurttaşların müdahil olmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi önünde yapılan basın açıklamasına Elele Hareketi birleşenlerinin yanı sıra Karşıyaka ve Gaziemir Belediye Başkanları da destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Barış Özel, İzmirliler olarak İzmir’in su havzası Efemçukuru’nda 9 yıldır altın çıkartan Kanadalı Tüprag şirketin kapasitesini 2.5 kat arttırmak için aldığı ÇED olumlu kararına karşı dava açan İZSU’nun yanında olduklarını söyledi. Ağır metal içeren minerallerin suda çözünürlüklerinin arttığını ve bu nedenle yeraltı sularının kirlendiğini hatırlatan Özel, Efemçukuru’nda altın madeni istemediklerini bir kez daha dile getirdi.

Özel, “Su hayattır, bütün yurttaşların sağlıklı, temiz suya ulaşma hakkı vardır. Bu hakkımız için İZSU’nun yanında yer alıyoruz. 16 Ekim’deki Efemçukuru keşfine bütün duyarlı yurttaşlarımızı bekliyoruz. Altıncı şirket güzel kentimizi terk edene kadar suyumuzu, toprağımızı yani geleceğimizi koruma mücadelemiz sürecek” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et