01 Ekim 2020 17:10

İngiltere, Türkiye'yi "karantina uygulanacak ülkeler" listesine ekledi

İngiltere Ulaştırma Bakanı Shapps, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolculara cumartesi günü yerel saatle 04.00’den itibaren 14 günlük karantina şartı getirildiğini duyurdu.

Fotoğraf: Max van den Oetelaar/Unsplash

Paylaş

İngiltere, Türkiye'yi ve Polonya'yı seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden "karantina uygulanacak ülkeler" arasına ekledi. Bu ülkelerden İngiltere'ye gelecek kişilerin 14 gün süreyle tek bir adreste izole olmaları gerekecek. Ulaştırma Bakanı Grant Shapps bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolculara cumartesi günü yerel saatle 04.00’den itibaren 14 günlük karantina şartı getirildiğini duyurdu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Son gelen veriler, Türkiye'yi seyahat koridoru listesinden çıkarmamızı gerektiriyor" açıklamasını yaptı. Shapps, "Türkiye'yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik" dedi.

Shapps ayrıca, Karayipler’de bulunan Bonaire, St Eustatius ve Saba Adaları’nın da karantina listesine eklendiğini açıkladı. İngiltere, 100 bin kişide 20 enfeksiyon oranına sahip ülkeleri karantina listesine eklerken, Polonya'da son 2 haftada bu oran 100 bin kişide 36 olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan İngiltere’de toplam vaka sayısı 460 bin 178’e, toplam can kaybı ise 42 bin 202’e ulaştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Son 24 saatte 67 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi (1 Ekim 2020 Perşembe)

SONRAKİ HABER

Kadınlar Meclise seslendi: Takipteyiz! İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...