01 Ekim 2020 11:07

Şenyaşar ailesi yarınki duruşmayı sahiplenme çağrısı yaptı

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akraba ve korumalarının saldırısı sonucu 2 oğlu ve eşini yitiren Emine Şenyaşar, olaya ilişkin yarın görülecek duruşmanın sahiplenmesini istedi.

Emine Şenyaşar adliye önünde adaletsizliğe tepki gösterirken | Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesi fertlerine dönük saldırıları sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin açılan davanın 3’üncü duruşması yarın Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Olayda eşi ve 2 oğlunu yitiren anne Emine Şenyaşar, davanın sahiplenmesini istedi. 

"OĞLUMU O ODADAN ÇIKARTIN"

Anne Şenyaşar, olayda yaralanan ve tedavi gördüğü hastaneden alınarak tutuklanan Elazığ Kapalı Cezaevi’ndeki oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını istedi. Suruç Devlet Hastanesi’nde olay gününe dair kamera kayıtlarının ortaya çıkarılmasını talep eden anne Şenyaşar, “Hastanedeki kamera kayıtlarının hepsi saklanmış. Bunların ortaya çıkmasını istiyoruz. Gerçekler ortaya çıksın. Bize yardım edin. Yarın Fadılımın mahkemesi var. Herkesin Malatya'ya gelmesini istiyoruz. Benim oğlumu o odadan çıkartın. Diğerleri rahat bir şekilde geziyorlar. Evimi yıktılar” diye konuştu. 

"KAMUOYUNUN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Olaydan yaralı olarak kurtulan ve dava dosyasında şüpheli olarak yer alan Ferit Şenyaşar ise herkesi duruşmaya izleyici olarak katılmaya çağırdı. Şenyaşar, “Yargı üzerinde baskı kurulmaya çalışılıyor. Olayın ve gerçeklerin ortaya çıkması için kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. Bu ağır davada sesimize ses olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  

NE OLMUŞTU?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine yönelik saldırısı sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Şenyaşarların işyerinde başlayan ve yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi’nde devam eden saldırılarda, Mehmet Şenyaşar, Ferit Şenyaşar ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi de yaralanmıştı. 

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alınmış ve sonrasında Fadıl Şenyaşar tutuklanmıştı. Şenyaşar, halen Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik odada tutuluyor.

Şenyaşar ailesinden 3 kişinin öldürülmesi ve 3 kişinin de ağır yaralanmasına rağmen uzun bir süre saldırganlardan hiç kimse gözaltına dahi alınmamıştı. Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da, AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olaydan 18 ay sonra ise sadece işyerinde yaşananlara ilişkin dava açıldı. İddianamede, Şenyaşar ailesine dönük asıl saldırının yaşandığı hastane boyutunu yer verilmedi. İddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltildi. İddianame, Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dava güvenlik gerekçesiyle Malatya’ya nakledildi. 

Davanın 9 Temmuz’da görülen 2’nci duruşmasında ilk savunmalar alındı. Mahkeme, Fadıl Şenyaşar ve Enver Yıldız’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 2 Ekim tarihine erteledi.

Öte yandan, Şenyaşar ailesinden 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın faillerinden AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız'ın telefon tapeleri dosyaya eklendi. Yıldız’ın, arandığı sırada evinde ikamet ettiği ve teslim olmak için savcının değiştirilmesini beklediği ortaya çıktı. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

What are the intentions behind the war spreading to Caucasia front?

SONRAKİ HABER

Sine-Sen'den "Uyanış: Büyük Selçuklu" açıklaması: Set işçileri risk altında çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...