24 Eylül 2019 02:22

Şenyaşar ailesi adalet istiyor: Savcılar neden değiştiriliyor?

Urfa Suruç’ta AKP’li vekilin korumaları ve akrabalarının Şenyaşar Ailesine dönük gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin Emine Şenyaşar adalet talebini yineledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan “Bir Milyoncular Çarşısı”nda 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel seçimleri arifesinde iş yerleri ve hastanede AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumalarının saldırısında yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adıl ile Celal’e ilişkin yürütülen soruşturma halen davaya dönüşmedi. Saldırının üzerinden 15 ay geçmesine rağmen dosyada tek tutuklu maktul Esvet Şenyaşar’ın oğlu Fadıl Şenyaşar olurken, geçtiğimiz günlerde saldırganlardan Enver Yıldız, Urfa Adliyesi’ne 50 koruma eşliğinde gelip teslim oldu. Yıldız’ın tutuklanması, Emine ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın adliye önündeki oturma eyleminden hemen sonra gerçekleşmesi dikkati çekti.

‘SAVCILAR NEDEN DEĞİŞTİRİLİYOR’

Üzerlerindeki zulmün son bulması ve tutuklu oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını isteyen anne Emine Şenyaşar, “Fadıl bir buçuk yıldır mahkemesi dahi yapılmadan cezaevinde. Onlardan ise daha yeni bir tane yakalandı. Bu nasıl kanun? Niye onlardan sadece bir kişiyi yakaladınız? Vahşi bir şekilde ailemi katlettiler. 3-4 kezdir savcıları değiştiriyorlar, neden bu savcıları değiştiriyorlar?​” diye sordu.

‘HASTANEDEKİLER KATLİAMIN İÇİNDE’

Saldırıda yaralanan Ferit Şenyaşar, asıl katliamın hastanede olduğunu, hastanede İbrahim Halil Yıldız’ın 2 yüz akrabası olduğunu, dönemin dosya savcısı Cüneyt Sanıvar’ın kendilerine “Hastanede bulunanların yüzde 80’ni bu katliama ortaklar ve katliamı yaptılar” dediğini hatırlattı. Şenyaşar, “En son annemle birlikte Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yaptık. Bu eylemden sonra iş yeri kameralarında görüldüğü gibi kardeşime silahla ateş eden kişi, kendi isteğiyle adliye ye gelip teslim oluyor. Şimdi bir kişi gelip tutuklandı. Bu bizim için hiçbir önem arz etmiyor. Adalet yerini bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

‘HEPSİNİ TEŞHİS ETTİK’

Adliye önündeki oturma eyleminden sonra savcının kendilerine 1 ay içerisinde dosyanın açılacağını söylendiğini belirten Şenyaşar, “Bu söz yerine getirilmezse bu sefer Ankara’ya gidip TBMM ve tüm kitle örgütleriyle görüşüp bu haksızlığı ve zulmü dile getireceğiz. Adalette terazinin dengeye gelmesi için adliye önüne gidip oturma eylemi yapmamız mı gerekiyor? Hastanedeki görüntülerde hepsini teşhis ettik. Devletin görevini yapmasını istiyoruz. Kardeşim Fadıl 15 aydır suçsuz bir şekilde tek kişilik hücrede tutulmakta. O kardeşlerini korumak için nefsi müdafaa yaptı. Eğer adalet olsaydı kardeşim şu an cezaevinde olmazdı” diye konuştu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ı eleştirmek yasak: 'Hakaret' suçlamasında rekor artış

SONRAKİ HABER

RTÜK, Fox Life'da yayımlanan diziye "iki kadının öpüştüğü" gerekçesiyle ceza verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...