28 Eylül 2020 11:12

HDP’li Garo Paylan: Azerbaycan’a silah satmak için mi savaşı destekliyorsunuz?

HDP Milletvekili Garo Paylan, Azerbeycan-Ermenistan arasındaki çatışmalara ilişkin hükümetin tutumunu TBMM gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Azerbeycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmaları Meclis gündemine getirdi. Paylan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde, “Karabağ’daki savaşta neden yangına benzin döküyorsunuz?​” diye sordu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan Dağlık Karabağ’da, Ermeni ve Azeri güçleri arasında yeniden başlayan çatışmaların bir savaşa doğru evrilme riski taşıdığına dikkat çekti. Çok sayıda sivil ve askerin cephede ve yerleşim bölgelerinde hayatını kaybederken insanlar çatışma bölgesinden göç etmek zorunda kaldığını belirten Paylan, bütün dünya ateşkes çağrısı yaparken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda yetkilinin yangına adeta benzin dökerek savaşa destek verdiğini söyledi.

AGİT Minsk grubu üyesi olarak çözümün tarafı olması gereken Türkiye’nin kayıtsız şartsız Azerbaycan’ın yanında konumlandığına dikkat çeken Paylan, “Aynı açıklamalarda Ermeni halkına ve Ermenistan’a yönelik nefret söylemine varan ırkçı suçlamalarda bulunuldu. Ermeni vatandaşlarımız da hedef duruma getirildi” dedi.

Suriye’den Azerbaycan’a, Türkiye tarafından cihatçıların gönderildiği iddiasının aydınlatılmasını isteyen Paylan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yönlendirdi:

  • Karabağ’daki savaşta neden yangına benzin döküyorsunuz?
  • Azerbaycan’a daha çok silah satmak için mi savaşı destekliyorsunuz?
  • Ermenistan Azerbaycan geriliminin bölgede Rus hakimiyetini arttırdığını anlamadınız mı?
  • Azeri ve Ermeni vatandaşlarımız varken, neden Azeri’yi kardeş, Ermeni’yi düşman olarak görüyorsunuz?
  • Ermeni halkına dönük nefret söylemlerinizin, Ermeni vatandaşlarımızı hedef haline getirdiğinin farkında mısınız? (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Eşi Müzeyyen Boylu katleden Mesut Issı'ya ağırlaştırılmış müebbet verildi

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen: Diyarbakır Belediyesinde 34 üyemiz açığa alındı, 8'i ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...