24 Eylül 2020 12:13
Son Güncellenme Tarihi: 24 Eylül 2020 16:21

Amatör lig futbolcuları TFF'ye tepki gösterdi: Tek kırmızı kart amatöre mi!

Amatör liglerde mücadele eden futbolcular, pandemi nedeniyle yeni sezon maçlarının ertelenmesini Türkiye Futbol Federasyonu Riva Tesisleri önünde protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Amatör Ligde mücadele eden futbolcular, pandemi nedeniyle ertelenen yeni sezon maçlarının başlaması talebiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Tesisleri’nde bir araya geldi. Siyah giyinerek TFF’yi protesto eden amatör futbolcular, ülke genelinde bütün profesyonel liglerin başladığını hatta halı sahaların açık olduğuna dikkat çekerek “Sadece virüs bizde mi var” diye sordu.   

Türkiye Futbol Federasyonu, Amatör Lig maçlarının pandemi sebebiyle ekim ayı sonuna ertelendiğini açıkladı. Geçtiğimiz sezonun da pandemi nedeniyle tamamlanmadığı için maddi kayıplarının katlanarak arttığını, kredi çekenlerin kredilerini ödeyemediğini dile getiren amatör futbolcular, aileleriyle birlikte mağdur olduklarını söyledi. TFF’nin, son olarak amatör maçların oynanmasına Ekim ayı sonunda kararına verileceği kararını eleştiren ve aylardır maaş alamadıklarını, oyalandıklarını belirterek isyan eden futbolcular “Artık yeter” dedi.

"VİRÜS SADECE BİZDE Mİ VAR?"

TFF tesisleri önünde konuşan Türkiye Amatör Futbolcular Birliği Temsilcisi Emrullah Öztürk, kendisine ‘amatör futbolu bırak, burada para kazanılmaz’ dediğini iddia ettiği Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez’e seslenerek “Madem ben amatörsem, futbol oynamayacaksam sen de beni temsil etmeyeceksin o koltukta oturmayacaksın” dedi. Bu sırada yüzlerce futbolcu ‘Ali Düşmez istifa’ sloganını attı. Dünyada sadece Türkiye’de amatör liglerin başlamadığını veteran ve ampute futbolun bile başladığını hatırlatan Öztürk “Niye sadece virüs bizde mi var? Gözleri bizim ayda kazandığımız 3 bin 5 bin lirada mı?​” diye sordu. Konuşmanın ardından amatör futbolcuların temsilcilerinden 3 kişi TFF yetkilileriyle görüşmek için tesislere alındı.

"AÇLIKTAN ÖLELİM Mİ?"

Mustafa Topuz: Geçtiğimiz yıl Tekirdağspor ve Adıyamanspor’da top oynadım. Evliyim 2 çocuğum var. Geçimi futboldan sağlıyorum şimdi o da yok. Böyle giderse açlıktan öleceğiz. İki çocuk evde bekliyor, babam vefat etti ailem de benim elime bakıyor. Halı sahalar bile açık, biz ekmek paramızı kazanmak için futbol oynuyoruz. Keyiften değil.  

Sercan Elkılıç: Geçen yıl Havran Fatih Belediyespor’da oynuyordum. Bu sene durum malum. Geçimimi futboldan sağlıyorum başka bir mesleğim yok. Bu süreçte sağdan soldan borçlanarak ayakta durmaya çalışıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Liglerin başlatılmasını ya da lisansı olan tüm futbolculara maddi destek verilmesini istiyoruz. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lufthansa 28 bin çalışanını işten çıkaracak

SONRAKİ HABER

23 yaşındaki İpek Harbelioğlu silahlı saldırıda yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa