24 Eylül 2020 07:29

Şair Can Yücel’in şiirlerini yazdığı kafede yıkım

Heybeliada’da Şair Can Yücel’in şiirlerini yazdığı Gencay Kafe’nin ön tarafı kamusal alanı işgal ettiği iddiasıyla İBB'ye bağlı zabıta ekipleri tarafından yıkıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Fatih POLAT
İstanbul

Heybeliada’da Şair Can Yücel’in şiirlerini yazdığı, Gencay Kafe’nin ön bölümü kamusal alanı işgal ettiği gerekçesiyle İBB zabıtaları tarafından yıkıldı. Heybeliadalılar yıkıma tepki göstermek için kafede oturma eylemi başlattı.

Heybeliada sahilde bulunan Gencay Kafe’nin ön bölümündeki açık alan İstanbul Büyükşehir Belediye zabıtaları tarafından kamusal alana taştığı iddiasıyla yıkıldı. Çadırın bulunduğu bölümün de yıkılacağı belirtildi. Belediye kamusal alana taşmayı gerekçe gösterse de yıkımın indirim isteyen bir müşterinin talebinin gerçekleşmemesi nedeniyle yaptığı şikayet üzerine yapıldığı iddia ediliyor.

Heybeliada’da vatandaşlar Gencay Kafede oturarak duruma tepki gösterdi. Yıkıma tepki gösterenlerden Yazar Eyüphan Erkul Türkiye'de bir sürü kaçak yapı olduğunu belirterek; “Burası uzun yıllardır Adalıların kullandığı bir alan. Burası Can Yücel’in şiirlerini yazdığı bir yer. Ben gitmiyorum yıkımı protesto ediyordum" dedi.

Gencay Kafe’nin sahibi Gençağa Demir ise hem Adalar Belediyesi hem de İSKİ’ye işgaliye parası ödendiğini belirterek; “Biz burada 12 yıldır hizmet veriyoruz. Belediye kahvaltılarını çeşitli etkinliklerini burada yapar, burası yazarların ve sanatçıların uğrak yeri,  pandemi döneminde gelip çalıştıkları bir yerdir” dedi.  

Ayrıca Gencay Kafe dışında başka bir kafenin de yıkılacağı yönünde bilgiler var.

ÖNCEKİ HABER

Çapaklı köylülerinin arazilerine Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile el konuldu

SONRAKİ HABER

Tekno Kauçuk’ta sözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...