22 Eylül 2020 15:05

İngiltere’de artan vakalara karşı yeni tedbirler yürürlüğe girecek

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülke genelinde yürürlüğe girecek bir dizi yeni koronavirüs kısıtlamasını duyurdu.

Fotoğraf: Kate Green/AA

Paylaş

Cihan Korel TOPAL
Londra 

İngiltere’de günlük Kovid-19 vakaların 5 bini bulmasının ardından Başbakan Boris Johnson, bugün Avam kamarasına hitaben yaptığı konuşmada İngiltere genelinde yürürlüğe girecek bir dizi yeni koronavirüs kısıtlamalarını duyurdu.

“Aşı, test ve tedavi biçimleri geliştirmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağız, ancak elle tutulur bir ilerleme kaydetmezsek, bugünkü açıkladığım kısıtlamaların belki de altı ay boyunca yürürlükte olacağını varsaymalıyız” diyen Başbakan Johnson, bugünden itibaren inşaat, konaklama ve hizmet sektörü gibi evden çalışmanın mümkün olmadığı durumlar dışında “evden çalışılmalı” dedi. 

Perşembe gününden itibaren pub ve restoranlar saat 22:00’ye kadar açık kalabilecek ve  yalnızca masa servisi ile hizmet yapabilecek.

Daha önce 30 kişiye kadar sınırlanan düğün organizasyonlarında da limit 15 kişiye indirildi. 

Başbakanın açıklamasından önce kameraların karşısına geçen Kabine Bakanı Michael Gove, sınırlı sayıda izleyici ile açılan stadyumlara dönüşün 1 Ekim’den itibaren duraklatılacağını söyledi.  

Okul ve üniversiteler açık kalmaya devam edecek ancak kurallara uymayan işletme ve şahıslara daha sert yaptırımlar ve para cezaları uygulanacak.

Maske kullanma konusunda daha çok ihtiyaç olduğunu söyleyen Johnson, polis kontrollerine yardım sağlaması için ordunun devreye girebileceğini söyledi. 

Başbakan Boris Johnson’ın bu akşam, yeni kısıtlama tedbirlerine dair kilit noktaları açıklamak üzere televizyon karşısında ulusa seslenmesi bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, BM Genel Kurulu’na seslendi: Salgında ülkeler kendi hallerine terk edildi

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 1692 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu | 22 Eylül 2020

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa