17 Eylül 2020 09:38

Eğitim Sen İzmir Şubeleri: MEB, okulların hazır olması konusunda sorumluluk almalı

Eğitim Sen İzmir Şubeleri: MEB, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi konusunda sorumluluk almaktan kaçınıyor, sorumluluğu öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin üstüne yıkıyor.

Fotoğraf: DHA

Reklam

Eğitim Sen İzmir Şubeleri 21 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili açıklama yaptı. Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube binasında yapılan açıklamada KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam konuştu.  

Eğitim Sen olarak gerekli önlemlerin alınmasıyla bir an önce yüz yüze eğitimin başlaması gerektiğini düşündüklerini söyleyen Beyazadam, “Okulların kapalı kaldığı süre uzadıkça öğrencilerin eğitimin dışına çıkma oranı artmaktadır. Okula yeni başlayan öğrencilerin, okuma yazma, öz bakım gibi temel becerileri edinmeleri için de yüz yüze eğitimin bir an önce başlaması gerektiğinin altının çizilmesi gerekmektedir. Ayrıca okul öğrencilerin istismar ve şiddetten korunması için en önemli kamusal denetim araçlarından biridir. Burada yazmadığımız pek çok nedeni de dikkate aldığımızda yüz yüze eğitimin çocuğun üstün yararı için vazgeçilmez olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz" dedi.  

"SORUMLULUĞUN ÜSTÜMÜZE YIKILMASINI KABUL ETMİYORUZ"

MEB’in bugüne kadar öğrenci ve velilerin endişelerini giderecek, güven verici açıklamalar yapmaktan kaçınmasının endişe yarattığını dile getiren Beyazadam, “MEB, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi konusunda sorumluluk almaktan ısrarla kaçınırken, bütün sorumluluğu eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin üstüne yıkmak istemesini kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Sağlıkla ilgili gerekli önlemlerin alınması için gerekli adımlar atılmadan, yeterli altyapı hazırlıkları yapılmadan, eğitimin güncel ihtiyaçları açısından ek bütçe talepleri yerine getirilmeden atılacak her adım, sadece eğitim emekçileri ve öğrencilerimiz açısından değil, tüm ülke açısından salgın riskinin daha da büyümesine neden olacaktır” diye konuştu.  

Eğitim emekçilerine ve öğrencilere ücretsiz test ve aşı yapılması gerektiğine vurgu yapan Beyazadam, “Uygun koşullar sağlandığında yüz yüze eğitim için önemli oranda öğretmen ihtiyacı olacaktır. Yeterli sayıda öğretmen ataması kadrolu, güvenceli olarak yapılmalıdır. Öğrencilerimize ve öğretmenlere uzaktan eğitim için gerekli internet, teknik destek, bilgisayar veya tablet ücretsiz olarak verilmelidir” dedi.

Pandemi sürecinin ekonomik kriz koşullarını daha da derinleştirdiğini ifada eden Beyazada sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece sağlığımızı kaybetme riskini arttırmamış, aynı zamanda bizler açısından ciddi hak kayıplarını gündeme getirmiştir.  

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI 

Maaşlarımızda yaşanan erime yetmiyormuş gibi, MEB’nın eğitimin bütün yükünü öğretmenlere yıkmak istemesi, öğretmenleri fiilen ek ders alamaz hale getirmiştir. Türkiye’nin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini mesleğine ve haklarına yönelik saldırılara, ekonomik krizin faturasının sırtımıza yıkılmasına karşı birlikte mücadele etmeye, haklarımıza ve geleceğimize birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara, işimize, ekmeğimize, geleceğimize ve öğrencilerimizin eğitim hakkına yönelik ağır tehdit ve saldırılara, hukuksuz ihraç politikalarına karşı; öğrencilerimizin eğitim hakkı,  mesleki saygınlığımız, öğretmenliğin uluslararası standartlara uygun, bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki, özlük ve demokratik taleplerinin karşılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam