16 Eylül 2020 11:51

Cinsel istismar faili baba deliller toplanmadan, tanıklar dinlenmeden tahliye edildi

Mersin’de 3 kızını istismara maruz bıraktığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan S.D. hakkında açılan davanın 3’üncü duruşmasında tahliye edildi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mersin’de 3 kızına istismara maruz bıraktığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan S.D. hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması Mersin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), duruşma öncesi adliye önünde kısa bir açıklama yaptı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in de destek verdiği açıklamada konuşan UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, “İstismarcıların ayrık otu gibi aramızdan temizleyene kadar mücadele edeceğiz. Bu çocuklara çocukluğunu yaşatmayan, dört duvar içinde anne de dahil olmak üzere çocuklara nitelikli istismar ve tecavüzde bulunan bu alçak vatan haininin en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi. 

Sanık S.D., tutuklu bulunduğu Mersin E Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada hazır edildi. Mağdurlar ve avukatlar da duruşmaya katıldı. Mağdurlar, daha önceki beyanlarını yineleyerek, sanığın cezalandırılmasını istedi. 

TAHLİYE KARARI

Sanık, suçsuz olduğunu ve kendisine iftira atıldığını iddia etti. 

Mahkeme heyeti, olaya dair delillerin toplandığını ve delilleri karartma şüphesinin ortadan kalktığını belirterek, sanık S.D. hakkında tahliye kararı verdi. Bir sonraki duruşma 10 Kasım’a ertelendi. 

Karara tepki gösteren mağdurlar salonda fenalık geçirdi. 

"AİLENİN CAN GÜVENLİĞİ YOK"

Kararı değerlendiren mağdurların avukatı Ezgi Şimşek, delillerin tam olarak toplanmadığını ve tanıkların dinlenmediğini söyledi. Sanığın sürekli aileyi ve tanıkları tehdit ederek ifadeleri değiştirmeye çalıştığını kaydeden Şimşek, “En büyük korkumuz ailenin can güvenliğidir. Müvekkillerimin can güvenliği için koruma kararı almaya çalışıyoruz” dedi. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

112 cezaevinde yaşanan hak ihlalleri raporu: İletişim, hijyen, yemek, kapasite sorunu

SONRAKİ HABER

Atölyeler küçük içindeki dertler büyük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...