İZULAŞ işçisi greve "evet" dedi
Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine İZULAŞ işçileri greve "evet" dedi.

Belediye-İş üyesi işçiler, geçen hafta kitlesel bir basın açıklaması yapmıştı | Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER

Belediye-İş Sendikası İzmir Büyükşehir Belediyesine grev kararını astı

Belediye-İş İzmir Büyükşehir Belediyesinde grev aşamasına geldi
Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İZULAŞ işçileri greve ‘evet' dedi.
Bugün Belediye-İş Sendikası İzmir 1 No'lu Şubeye bağlı olan İZULAŞ AŞ. işçileri, grev oylaması için sandık başına gitti.
20 Şubat’ta başlayan toplu sözleşme sürecinde anlaşma çıkmayınca sendika geçen hafta grev kararını merkez işyerine aşmıştı.
İşçiler, bugün Çalışma Bakanlığına bağlı İŞKUR'un yaptığı oylamada kararlarını bildirdi. Oylamada işçilerin yüzde 95'i greve "evet" diyerek haklarını aramada kararlı olduklarını gösterdi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Şube Başkanı Ömer Bolsoy, "Biz bugüne kadar hep en iyi sözleşme masada biten sözleşmedir dedik, bundan sonrada aynısını söylüyoruz. En iyi sözleşme masada biten sözleşmedir. Biz her zaman el uzatan taraf olduk ve uzattığımız elin havada kalmasını istemiyoruz. Önümüzdeki hafta genel merkezimizin belirleyeceği programa göre eylemlik sürecini başlatacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et