30 Ağustos 2020 18:40

Eğitim-İş Denizli Şubesi: Eğitimin en büyük 'yük'ü basiretsiz bakanlıktır

Eğitim-İş Denizli Şubesi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un "Eğitimde asıl yük, öğretmenin maaşıyla ilgilidir” açıklamasına tepki göstererek, “Eğitimin en büyük 'yük'ü basiretsiz bakanlıktır” dedi.

Fotoğraf: Eğitim İş Denizli Şube

Reklam

Eğitim-İş Denizli Şubesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un "Eğitimde asıl yük, öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığının bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz" ifadelerine tepki göstererek yazılı açıklama yaptı.

Zaten insanca bir yaşama uygun ücret alamayan öğretmenin maaşının "yük" olarak görmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada, “Oysa eğitimin en ağır yükü, ne yazık ki basiretsizlik timsali haline gelen Bakanlıktır. Bakanlıklar, olağanüstü durumlarda Hazineden ek bütçeler talep eder ve bunun ardından planlamalar yapar. Korona nedeniyle eğitimde olağanüstü bir duruma geçilmesine rağmen, Hazine'den Diyanet’e kadar bile talepkar olmayan MEB, bu ülkenin geleceğinde açıkça bir yüktür. Korona virüse, yokuş aşağı giden ekonomiye rağmen "itibardan tasarruf olmaz" diyerek 125 milyon liraya yazlık saray inşa eden hükümete, "Asıl eğitimden tasarruf olmaz" diyemeyen bir bakanlık, kendi çabalarıyla ülkenin geleceği olan çocukları eğiten öğretmenlerin sırtında bir yüktür” denildi.

“EĞİTİM, BİR HAK VE KAMU HİZMETİDİR”

Bakan Selçuk’un internete erişimde bulundukları bölgeler itibarıyla sorun yaşayan yaklaşık 1,5 milyon çocuk olduğunu itiraf ettiğini hatırlatılan açıklamada, “Fatih projesi adı altında her çocuğa tablet, her sınıfa akıllı tahta verileceğini vadeden, güya bunun için 20 milyar dolar harcayan ama sonra suskunluğa bürünen iktidarın, çocuklarımıza birkaç aylık internet hizmeti bile veremiyor olduğu tescil olunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Bakanlığı fırsat eşitliği sağlayacak hamleler yapmaya çağıran Eğitim İş Denizli Şubesi açıklamasına şöyle devam etti: “Eğitim, bir hak ve kamu hizmetidir. Hükümetin ağzından düşürmediği "sosyal devlet" ilkesi gereğince her bir çocuğumuz bu hak ve hizmetten eşit ve adil biçimde yararlanabilmelidir. Eğitime ulaşmak için aynı imkanı tanımadığınız çocukları, aynı sınava sokarak düzenleyeceğiniz tüm yarışların kaybedeni ülkemiz olacaktır. En azından bu olağanüstü dönemde eğitimin sorunlarına dair tüm eğitim çevrelerinin önerilerine açık olun. Eğitime dair derhal gerçekçi ve ayrıntılı bir planlama yapıp, bunun için hazineden ek bütçe talep edin.” (Denizli/EVRENSEL)

Reklam