14 Ağustos 2020 06:46

AB Dışişleri Bakanları Doğu Akdeniz gerilimi gündemiyle toplanıyor

Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanları Doğu Akdeniz gerilimini görüşmek üzere bir araya gelecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye'nin Oruç Reis gemisini sismik arama çalışmaları için Doğu Akdeniz'e göndermesiyle Ankara ve Atina arasında başlayan deniz sınırları gerilimi, bugün Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanlarının gündeminde.

BBC Türkçe'den Stelyo Berberakis'in haberine göre Yunanistan'ın çağrısıyla olağanüstü toplanacak olan dışişleri bakanları, son gelişmeleri görüşecek. Toplantı öncesinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias İsrail'i ziyaret ederek İsrailli mevkidaşı Gabi Ashkenazi ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü. Dendias'ın ayrıca AB dışişleri bakanları toplantısından önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile de Doğu Akdeniz'i görüşmesi bekleniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron çarşamba günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tek taraflı adımlarının gerginliğe neden olduğunu söyleyerek, bu bölgedeki askeri varlıklarını güçlendirmeye karar verdiğini duyurmuştu. Fransa, perşembe günü "Lafayette" adlı fırkateyni iki Rafale savaş uçağı eşliğinde Doğu Akdeniz'e göndermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili "diyalog yoluyla çözülmesinden yana oldukları" açıklaması yapmıştı. Yunanistan ise müzakerelerin başlayabilmesi için önce Oruç Reis'in sismik arama çalışmalarını durdurup limana çekilmesi gerektiğini söylüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Epic Games, Fortnite'ı uygulama marketlerinden kaldıran Apple ve Google'a dava açtı

SONRAKİ HABER

Cari açık, haziranda 2,93 milyar dolar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...