13 Ağustos 2020 19:48 Güncelleme: 14 Ağustos 2020 15:06

İzmir'de Gizem Filiz adlı kadın eski eşi Aykut Hocaoğlu tarafından öldürüldü

İzmir'in Konak ilçesinde Aykut Hocaoğlu isimli erkek, 26 yaşındaki Gizem Filiz'i boğarak öldürdü. Gizem Filiz'in koruma ve uzaklaştırma kararları aldırdığı öğrenildi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir'in Konak ilçesinde boşandığı eşi Gizem Filiz'i boğarak öldüren Aykut Hocaoğlu tutuklandı.

26 yaşındaki Gizem Filiz'in şiddet gördüğü ve tehdit edildiği için Aykut Hocaoğlu hakkında uzaklaştırma ve kendisi için koruma kararı aldırdığı öğrenildi.

Gizem Filiz'in iki çocuğuyla annesinin evinde kaldığı, üniversitede eğitimi gördüğü ve yarı zamanlı olarak tezgahtarlık yaptığı öğrenildi.

İfadesine göre Aykut Hocaoğlu, iki yıl önce boşandığı Gizem Filiz'in annesinin evine gizlice girdi. Aykut Hocaoğlu'nun cinayete, Gizem Filiz'in çocuklarını göstermemesi ve başka erkeklerle görüşmesini bahane ettiği öğrenildi.

Gizem Filiz'in amcası Cevdet Filiz,  "Aykut, yeğenimi daha önce de tehdit edip pek çok kez yolunu kesmişti. Çok üzgünüz" dedi.

Gizem Filiz'in komşularından biri de "Gencecik, hanımefendi bir kızdı. Eski eşi boşanmayı kendisine yediremedi. Önceden de 'Seni başkasına yar etmeyeceğim' diye tehdit ediyormuş. Kız elimizde büyüdü. Çocukluğunu biliyorduk. Çocuklarını da babasına gösteriyordu, kısıtlamıyordu hiç" dedi.

Olay esnasında torunlarıyla Manisa'da bulunan ve daha sonra olay yerine gelen Filiz'in annesi göz yaşları ile "Boşanmışsın gitmişsin. Daha ne istiyorsun kızımdan? İki tane evladı vardı. Yazık değil mi" dedi.

Gizem Filiz'in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen katil ise nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

Reklam