13 Ağustos 2020 11:39

Kuşadası Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi yaşatır

Kuşadası Kadın Platformu İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili basın açıklaması yaptı. Kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır! Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Kuşadası Kadın Platformu | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Kuşadası Kadın Platformunun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin kutsal aile yapısını bozduğunu, eşcinselliği koruduğunu ve bunun toplumsal ahlakı olumsuz etkilediğini iddia edenlere, sözleşmesinin kaldırılması için çaba sarf edenlere karşı, tepkilerini göstermek için sokağa çıkıp bir araya geldiler.

5 Ağustos günü sözleşmenin akıbeti hakkında, AKP MYK toplantısında karar verilecekken ülke çapında verilen tepkiler sonrası toplantı iptal edilip 13 Ağustos'a ertelenmişti.

Yapılan basın açıklamasında, “Önleme, koruma, kovuşturma, kadın politikalarını hayata geçirme gibi dört ana hattan oluşan sözleşmenin uygulamalarını hayata geçirip kadınları yaşatmak yerine, dini ve siyaseti kullanarak, birileri, sözleşmeden rahatsızlık duyup, cinsel yönelim artacak,  bu sözleşme kutsal aile yapısını dağıtıyor deyip, bunları bahane edip sözleşme kalksın istemekte. Bununla da yetinmeyip hadlerini aşarak sözleşmeyi savunanlara dinsiz hatta fahişe bile demekte. Tüm bu söylemlere karşı ve sözleşmenin kaldırılmaması için alanlara çıkıp ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır, kaldırılmasın’ diyerek protesto eden mücadeleci kadınların karşısına devlet güvenlik güçlerini yığarak, kadın polislerle sözleşme için mücadele eden kadınları karşı karşıya getirip ‘kırın kolunu’ diyerek şiddet uygulamakta” denildi.

Açıklamada, “Her ne kadar uygulamalarda eksiklikler olsa da, uygulamalar aşamasında verdiğimiz mücadelelerle sözleşme sayesinde kaç kadın hayata tutundu. Bizim istediğimiz bazı çevrelerin sözleşmeyi bilmeden, bir hakkı tanımayıp savunmadan, sözleşmeyi tehlikeye atmaması. Ülkemizde her gün artan kadına karşı şiddet ve cinayetler insanlığımızdan birer parçayı da öldürürken, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını asla istemiyoruz. Çünkü İstanbul Sözleşmesi yaşatır ve kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçmeyecek, bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadeleri kullanıldı. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam