13 Ağustos 2020 11:12

Yelki'de tepkiler sonucu Go Kart pisti inşaatındaki iş makinaları alandan çekildi

Yelki’de tarım alanı olarak belirlenen araziye Go Kart pisti yapılmak istenmesine karşı başlatılan nöbet eylemi sonuç verdi. Üstlenici firma tepkiler sonucu bugün iş makinalarını alandan çekti.

Fotoğraf: Güzelbahçe Belediyesi 

Reklam

İzmir Güzelbahçe'ye bağlı Yelki’de "İzmir Kent Bütünü Çevre Düzeni Planı"nda tarım alanı olarak belirlenen araziye Go Kart pisti yapılmak istenmesine karşı başlatılan nöbet eylemi sonuç verdi.

Güzelbahçe Belediyesi, GÜLDER, EGEÇEP, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle çok sayıda yurttaşın başlattığı nöbet eylemi ve tepkiler sonucu bugün üstlenici firma iş makinalarını alandan çekti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan GÜLDER Yönetim Kurulu, “Asfalt kamyonları gitti. Nöbet çadırları söküldü. Doğal tarım ve koruma alanına yapılması planlanan Go Kart Pisti mücadelesi, olması gereken alanda hukuk ve toplumsal dayanışma alanında sürecek” diyerek bu süreçte destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

“GO-KART MEVZUSU TAMAMEN KALKANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Güzelbahçe Belediye Başkanımız Mustafa İnce ise, bu mücadelenin halkın yoğun desteğiyle oluştuğunu söyleyerek, “Verdiğimiz haklı mücadele sonuç verdi ve Go Kart için alana giren iş makinaları alanı terk etti. Yine söylüyoruz bu proje yanlıştır. Yeri Güzelbahçe değildir. Asırlık ağaçların olduğu, doğanın en güzel yerlerinden biri olan bu alan Go-Kart için uygun değildir. Doğa severler kazandı. Haklı mücadelemizin sonuna kadar sürdüreceğiz. Güzelbahçe’den Go-Kart mevzusu tamamen kalkana kadar mücadelemiz sürecek. Zafer halkındır, zafer doğa severlerindir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam